Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Bloggen over het blog

Nu de avonden koeler worden, is het lijstje weer op de proppen gekomen. Dat lijstje ligt normaal onder het toetsenbord, nu hangt het weer op zijn winterplekje. Tegen het scherm aan.

Het lijstje is een lijstje van dingen die mske nog aan het blog wil veranderen, dingen die ze pas achteraf heeft gezien die niet bepaald in haar smaak vallen.

Voor wie het nog niet weet, mske is nogal precies als het het blog aanbelangt. Slow kan soms lachen als hij ziet hoe mske minutieus prentjes kan zitten bewerken, achtergronden transparant maken, pixel per pixel. Zo had ze deze week tot 3u ’s nachts bezig geweest met het schuin hangen van het schilderij.

Dus kan je je indenken dat volgend smilieke ook niet meer mag meespelen.

Het waarom zal wel duidelijk zijn, zeker? Neen toch niet? Die zijn achtergrond is niet transparant. Allee, dat stoort toch … aan mske dan toch.

Maar er zijn de oudere dingen, van bij de aanvang van de verhuizing toen WordPress nog nieuw was voor mske ook.

Zo is het lijstje in de loop van de jaren wel erg kort geworden en vermeldt nu nog zo goed als enkel de youtube filmkes die niet meer bestaan, zodat mske die zou kunnen opnieuw opzoeken. Maar ze weet niet of dat wel nut heeft als die zomaar kunnen verdwijnen.

Gisteren heeft ze een ander probleemgevalleke, van lange duur, opgelost. Iets met de gravatar.

Ooit tijdens het verhuizen had ze gewoon zelf gereageerd terwijl ze bezig was als de secretaresse, dat is namelijk de persoon die het blog verhuisde.

Wat bleek na het installeren van de gravatar? Alle reacties uit die periode waren dus met de gravatar van de secretaresse. En dat, dat kan toch niet … voor mske toch niet.

Ze heeft er een groot deel gedaan tijdens de vorige periode dat de avonden te fris waren om buiten te zitten. En nu heeft ze het afgewerkt.

Ik denk dat ze de zijkolom ook eens onder handen gaat pakken. Allee, dat bovenste stukske toch. Want die oude verslagen over die caravan? Die vond ze ooit wel passend maar nu vindt ze die wat passé. Hoe ze het gaat oplossen? Dat weet ik niet … maar mske toch wel.

En daarna gaat ze dat eens uitspitten van dat scheef zetten van plaatjes. Niet dat dat veel uitmaakt want dan wordt die achtergrond zwart. Maar dan kan ze die misschien wel transparant maken.

Note: this article is intended for developers”

Poeh! Dikkenek!

Previous

Het is me wat!

Next

Wel wel wel

6 Comments

 1. Die ‘note’ klopt helemaal.. jij bént gewoon ook een developer!

 2. ms

  Waar ik natuurlijk weer nonsens zit te vertellen want de achtergrond van dat bibberend smilieke kan ook transparant gemaakt worden.

  Dat had ik al manueel geprobeerd, maar dat viel tegen omdat smiliekes zo klein zijn.

  Nu heb ik echter een programmaatje dat het automatisch doet. Niet aan gedacht. Eens kijken wat dat geeft.

  Hm, hij verliest zijn vriendelijke uitstraling en ziet er wat luguber uit. Voor mijn part, afvoeren zoals gepland.

 3. Vriendelijke uitstraling? het is er eentje die zich doodschrikt! ik vind ‘m reuze grappig hoor.. hou toch!

 4. And I rest my case.. you áre a developer!

 5. ms

  Okee, okee, als je hem leuk vindt, zullen we hem maar clementie geven zeker.

  Neen, ik ben geen developer. Het interesseert me wel enorm en als ik iets wil weten zal ik zoeken tot ik het vind.

  Maar een developer is iemand die een website van 0 kan beginnen opbouwen. Ik kan enkel aanpassingen doen. Dat is een verschil.

 6. Je hoeft niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.. des te handiger als je die aanpassingen kunt doen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén