Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Fobie

Als mske leest hoe je een fobie moet behandelen, dan gaat ze daar natuurlijk niet tegen in. Slimme mensen weten dat beter dan zij.

Maar zijzelf is er meer voorstander van om het zaakske eens rustig te overdenken en te bekijken van waar die eventuele angst komt en of die wel reëel is.

Zo had ze bepaald een hekel aan tunnels. Telkens ze door een tunnel reden moest ze zichzelf moed inspreken. Tot die dag dat ze aan het stuur van de auto zat en de Elbtunnel er sneller aankwam dan ze had gedacht. Toen dacht ze: “doe niet zo stom” en reed er door.

Eerlijk is eerlijk … die dag was het een waarlijk geluk dat dat stuur stevig in die auto bevestigd was. Maar later heeft mske haar hand niet meer omgedraaid om door tunnels te rijden, wat niet wil zeggen dat ze zich niet zou nerveus maken als er een file in een tunnel ontstond.

Een ander ding waar ze niet van houdt? Teveel mensen. Wandelen tussen een massa. Maar daar gaat ze niets tegen doen behalve weggaan. Want daarvan zegt haar verstand ook dat het geen gezonde situatie is. Maar daar heeft ze geen angst. Wel een absoluut gevoel van afkeer.

Een fobie, dat denkt mske er tenminste van, is een angst waar je aan toegeeft.

Previous

De kleine draak

Next

AAA

2 Comments

  1. bea

    Ik denk dat ook maar het is makkelijk praten. Zelf ben ik totaal geen angsthaas en kan me dus niet voorstellen waarom sommigen de stuipen op het lijf krijgen van bvb een spin. Je zal maar met een fobie opgezadeld zitten, moet om zot van te worden zijn

  2. Had ooit een fobie voor de tandarts.. maar toen ik eenmaal een góéde gevonden had bleek dat ook nergens op te stoelen. Ik weet niet.. een spin krijg ik de rillingen van en durf ik niet eens met een slof dood te slaan omdat m’n hand er dan nog te dicht naar m’n zin bij komt.. is dat een fobie?
    Mensenmassa’s ben ik alleen benauwd in als er geen makkelijke weg uit is.. zoals in een stadion of een volgepakte lift.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén