Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gef mo gaas!

Nog niet zo lang geleden frommelde mske het papierke ineen, stak haar hand uit en hield ineens in. Ze twijfelde. Zou ze dat papierke nu wel of niet in dat vuilbakske gooien? Over al die vuilbakskes zijn al metalen latjes gelast zodat je er geen vuilzakskes meer kan instoppen, maar papierkes kunnen er wel nog in.

En waarom twijfelde mske nu ineens, zo met haar hand boven dat vuilbakske? Wel, omdat ze pas iets ervoor gelezen had over een vrouw die in Herentals een GAS-boete riskeerde omdat ze een bankpapier in een openbaar vuilbakske had gedumpt.

mske heeft het er toch maar in gegooid. Het was geen bankpapier, er stond geen naam op en mske bedacht dat het toch niet de bedoeling kon zijn dat je een afvalpapiertje mee naar huis nam. Want als iedereen zijn afval mee naar huis moet nemen, waarom staan die vuilbakskes er dan?

In het vervolg zal mske nog meer opletten en toch maar overwegen om afval mee naar huis te nemen want deze week was het weer prijs. Deze keer in Mechelen. Daar hing een ook een GAS-boete boven een vrouwenhoofd. Deze keer betrof het een doktersattest. De stad Mechelen haastte zich om te zeggen dat die vrouw helemaal geen GAS-boete zou krijgen, maar dat ze enkel wilden controleren of het nu over sluikstorten ging of niet, want sluikstorten kost veel geld.

Sluikstorten? In een vuilbak? Waarom staan die vuilbakskes daar dan?

Veel geld? Kost het niet veel geld als telkens een ambtenaar in functie moet gaan uitzoeken waarom een papierke in de vuilbak belandde, hoe een papierke in de vuilbak belandde met daarbovenop de kosten van telefoon en/of briefpapier?

GAS-boetes worden uitgeschreven voor wie overlast veroorzaakt. Overlast? Als iemand een papierke in de vuilbak gooit, is dat dan overlast? Waarom staan die vuilbakskes daar dan?

Overlast? Een papierke in een vuilbak? Is het niet eerder overlast voor diegene die het papierke er in gooide? Al die uitleg achteraf … als die persoon al niet wordt aangemaand om op het stadhuis de nodige verklaringen te gaan afleggen?

We zullen Slow moeten in het oog houden, de koning van het selectief afval, want die durft zo soms wel eens een blikske oprapen om het in een vuilbakske te stoppen. Straks denken ze nog dat het zijn blikske is en daarom staan die vuilbakskes er dus niet.

Dus als je in toekomst nog een publiek vuilbakske tegenkomt, pas dan heel goed op! Het is een valGAS-strik!

Voor wie niet weet wat een GAS-boete is of wat het inhoudt, die kan het efkes lezen bij de uitleg over de “Gemeentelijke Administratieve Sanctie“.

Die van VIER, en neen dat zijn ons vrienden niet, maakten er een filmke over. En neen, het is niet om te lachen, het is eerder om te blijten als je ziet welke onnozeliteiten de mensen geloven, gewoon omdat een GAS-boete een onnozeliteit is.

Als wij nu zeggen dat een GAS-boete een willekeurige boete is omdat er ene of andere vies gezind is of omdat ze uwe kop niet kunnen zien, doen wij dan ook aan overlast? Overlast wegens ongewenste commentaar bijvoorbeeld.

Previous

Oh! Wat schatteug!

Next

Een woord is een woord …

4 Comments

  1. Over zulke bekeuringen die jij nu aanhaalde en die spijtig genoeg in’ t echt gebeuren, die zijn gewoon toch te zot voor woorden. Je zal het maar voorhebben zeg. Wij die opgevoed werden met niets op de straat of op de openbare weg te gooien, maar altijd alles netjes in de daarvoor voorziene vuilbakken te steken, wel die worden nu mooi voor schut gezet, want diegene die in’t geniep hun blikjes, afval, lege flessen en pampers of zo achterlaten, die zoeken ze blijkbaar niet.
    Da’s de omgekeerde wereld …

    Idd Uitkijken Slow …

  2. Ik word al verbaasder en verbaasder van die verhalen over die GAS-boetes.. niet te geloven bijna..het kan zo in een slapstickfilm hoor wat mij betreft!

  3. bea

    Die GASboetes vind ik persoonlijk overdreven en vooral onduidelijk. Naar het schijnt hanteert iedere stad zijn eigen regels over het geven van zo’n boete. Kassavulling, niets anders dan dat.

  4. Mijn moeder (94jaar)Heeft altijd de korsten van haar boterham fijngesneden en aan de vogeltjes gegeven.Nu durft ze het niet meer van schrik vvor een gas boetes

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén