Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kruidenstudie

mske en medicijnen … moeilijk. Niet wegens het innemen maar omdat wat goed is voor het één, slecht is voor iets anders. Pillen nemen voor te lage bloeddruk is er niet bij want dan blijft het water zitten, iets nemen tegen het water is er niet bij want dan gaat de bloeddruk omlaag.

Gisteren toen mske klappertandend van een inwendige kou bij Slow onder een deken naar TV zat te kijken, bedacht ze dat dat enkel de reactie was op de grote opluchting van gisterennamiddag en ze bedacht dat ze nu wel zou kunnen slapen.
 
Een Dafalgan neemt ze al lang niet meer. Sedert “het ding” vindt ze dat uit den boze, want alle pijnstillers zijn bloedverdunners. En sedert de kleine zware paniek van vorige maand besloot ze dan maar eens de samenstelling van die Sedinal te bestuderen. Ze pakte haar grote heksenboek en kwam tot de volgende bevindingen:

 • Valeriaan: geen probleem;
 • Hop: geen probleem;
 • Passiebloem: op internet via de latijnse naam op te zoeken;
 • Zwarte Andoorn: làp, daar heb je ’t! Menstruatiebevorderend.

mske plooide het papierke dicht, stak het dozeke weg en besloot dan maar geen Sedinal te nemen. Die passiebloem heeft ze dan ook maar niet meer op gezocht.

Ze heeft echter wel als een rozeke geslapen en ware het niet dat die bedevaartgangers van het dorp hier over den berg naar Scherpenheuvel vertrokken, dan was ze zelfs niet wakker geworden om zes uur.

Previous

Wiet van Broeckhoven

Next

Voorzeggers

1 Comment

 1. 24-06-2006, 12:18:45
  ***
  groetjes en een fijn weekend
  http://emmy.skynetblogs.be
  emmy

  —————————————————————————–

  24-06-2006, 17:03:43
  in de weekend-editie
  titel: bedevaartgangers verstoren beddestilliggers.
  koenie,die nog maar sinds kort ‘gazettetitelverzinner’ is,groet.
  http://ridder-van-de-lach.skynetblogs.be
  ridder

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén