Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De koffer met ezelskarakter

mskes rolkoffer rolde niet meer. Het is te zeggen zijn wielekens wielden niet. Ze wrongen tegen. mske kreeg er een lamme arm van maar dat ding ging dwars. Nog erger dan een dwarse muilezel.

Elk ribbelke waar die over moest steigerde die dat het geen naam had. mske is er zelfs een paar keer haast door gevallen.

Ze foeterde wat af op haar koffer. Zo van: “als dat hier nog lang gaat duren, zal het rap gedaan zijn, want dan kieper ik die er uit!”

Het ging van kwaad naar erger tot Slow er zich eens mee bemoeide en de wielekes aan een grondige controle onderwierp. Hij gaf me dat eerste wieleke daar een zwaai, het draaide vlot. Hij gaf het tweede wieleke een klop. Het draaide vlot. Het derde wieleke? Dat draaide ook vlot. Maar het vierde! Owee, dat deed zelfs nog geen poging tot draaien. Dat bewoog een cm of twee en bleef staan. Dat was de boosdoener.

Slow heeft die zijn binnenwerk eens uitgekuist en hij haalde er een gans touw uit waar je een schip kon mee vastleggen … allee, een scheepke … in papier.

En dan heeft mske er nog wat zitten aan prutsen en er nog wat harekes uit gehaald.

Dat is een koffer hé! Geen stofzuiger!

Previous

De bloemekes daarbuiten

Next

Wie wil er nu een hippie zijn?

2 Comments

  1. Volgens mij kon dat touw een heel mske vastleggen.. en dat is toch ook niet niks!

  2. marero

    ge liep met die koffer toch nie in huis rond hé, dat ding ding om vol te laden om op vacantie te gaan zenne

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén