Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Voor huisje 212, zone 2 volgen

Sunparks De Haan ligt maar een kilometer van de tramhalte Zwarte Kiezel maar na het eerste stuk moesten ze linksaf en daar ging het mis. Daar waren werken bezig. Luc zuchtte en mske kreunde. Haar koffer was overvol geladen en dat ding rolt al niet en nu door die werken … En ze hoorde een bekend liedje in haar hoofd:

Door het grint
Op de wegen
Dwars door alles heen
Door dat stof
Al houdt alles me tegen
En toen Luc haar koffer overnam:
Met jou kom ik er toch doorheen.

 

Ze moesten niet naar de receptie, de papieren lagen bij de ingang al klaar. Ze hadden huisje 212 en daarvoor moesten ze aanwijzers naar zone 2 volgen.

Ze liepen rond de receptie, daar naar links, dan naar rechts en terug naar rechts. En toen moesten ze een grintweggetje in en daar was het.

In het huisje openden ze de map en wat zagen ze? Ze konden gewoon recht op recht naar die receptie lopen. Die platen volgen was voor de auto’s. Eigen schuld dikke bult hé, ze moesten dat plan maar bekeken hebben bij de ingang, maar daar was geen toog of tafel geweest. Och ja, tijd genoeg en die koffer sleuren is goed voor de armspieren.

Na het uitpakken en het avondboterhammeke besloten ze maar eens een wandeling te gaan doen. Een (grote) wandeling rond de (grote) vijver. Ze kwamen bij het parkcenter uit en gingen daar ook maar op verkenning. En hé! Daar had je een winkeltje! En terwijl mske zich dood gesleurd had aan die volle koffer, stond daar alles wat ze nodig hadden. “Nooit meer!” dacht mske “nooit meer neem ik proviand mee”. Net of ze er toen al over dacht om terug te gaan.

Ze zijn dan maar een wandeling door het bos, naar de hoofdweg gaan maken, kwamen terug aan de tramhalte en liepen zo door het donker terug door die werken.

Previous

Ze zijn er terug want ze waren weg

Next

Zwemmen

12 Comments

 1. Gevaarlijk, in het donker door werken.. waren er geen diepe kuilen?
  Een winkeltje is er meestal wel bij die parken.. alleen meestal niet zo goedkoop, dus namen wij achterin de auto ook wel etenswaren mee en kochten we er alleen het hoognodige. Maar als je inderdaad met je proviand moet sjóúwen..!

 2. ms

  Eigenlijk vond ik de prijzen nogal meevallen, behalve voor drank. En drank hadden we niet meegenomen.

  Maar het prijsverschil (voor drie dagen) vind ik niet groot genoeg om dat mee te gaan zeulen. Misschien dat ik er anders zou over denken als we het niet moesten meesleuren. Maar dat is dan weer een andere situatie.

  De putten vielen nogal mee. Ze waren er wel (en diep ook), maar ze zaten eigenlijk aan de zijkanten, waar ze nu bezig waren met het afbakenen van een – vermoedelijk – fietspad.

  Maar met een koffer was het natuurlijk niet zo handig met die losliggende stenen.

 3. Nee, dat bedoelde ik.. als je er anders de hele weg erheen mee moet gaan sjouwen, kun je beter wat meer betalen daar in die winkel.
  Stond trouwens wel op de plattegrond van dat park hoor, dat er een shop was.. dacht je een souvenirshop of zo?

 4. bea

  Als je daar voor het eerst naartoe gaat is het effe ontdekken, de volgende keer ben je al een stuk wijzer

 5. ms

  @ mizzd: neen, niets souvernirwinkeltje. Ik had wel zo een campingwinkeltje in gedachten, maar niet het uitgebreide assortiment dat ze daar toch hadden.

  Het is – volgens ons – zelfs iets groter dan ons buurtsupermarktje hier over de berg.

  @ Bea: inderdaad. We hebben al besloten wat we volgende keer niet meer meenemen (eten dus) en wat we wel moeten meenemen dat we nu niet hadden, zoals ons pantoffels of sleffers (de tegelvloer was nogal koud voor blote voeten).

 6. Het zijn gewoon hele supermarkten daar inderdaad.. ze hebben er soms zelfs ook aanbiedingen, kan me nog een aanbieding van pils herinneren.. omdat er stond dat die per geheel ‘pilsbierenbakske’ gingen hahahaha vonden wij een leuk woord.

 7. slow

  Inderdaad mizzD, ze hebben er soms aanbiedingen.

 8. Haha.. 5 kilo?? hoe lang doe je daar mee???
  ( en is dat goedkoop dan? ik weet het niet.. gebruik dat spul nooit, maar 30 euro vind ik nogal wat voor op m’n brood te smeren hahaha)

 9. slow

  Je moet dat daar niet in één keer op smeren

 10. Ooooooooh!

 11. ms

  En zeggen dat hij zo ene wou meebrengen voor de grap, voor Amke en Ella.

  Om die leeg te krijgen zou Zoneke nog voor een beetje meer nakomelingschap moeten zorgen.

 12. Dure grap.. maar wél lachen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén