Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Eindelijk Arran

Toen de regen stopte boven de Firth of Clyde, liepen we naar de voorsteven van de ferry en zagen Arran uit de mist te voorschijn komen. De Goatfell bleef mysterieus in nevelen gehuld, ook nog toen we in Brodick de ferry afreden.

“Zaterdagweer” zei de dame van ons appartement en ze wees naar de grijze lucht.

Er zijn dingen genoeg te beleven op Arran zodat je er niet genoodzaakt bent in de regen te lopen als je dat niet wil.

We verheugden ons toen we lazen dat de Glenashdale Falls op hun mooiste zijn na hevige regenval. Dat konden we beamen toen we er ’s maandags waren.

Het weer was ons welgezind. De grote hitte was er niet en ook de regen hield zich koest, donderdag namiddag uitgezonderd. Toen ging het pas over rond 17u. Dus hebben we daarna maar een avondwandeling gemaakt.

En op zaterdag toen we vertrokken, had de Goatfell zich in nevelen gehuld. “Zaterdagweer” zei de dame van ons appartement, dat het onze niet meer was.

En wat met Arran? Toen ik boekte hadden we geen auto en was een appartement voor een ganse week een ideale oplossing.

Toen we het traject uitstippelden, heb ik even gedacht dat we misschien beter door Schotland waren gereden en elke nacht elders hadden overnacht. Ik had Loch Ness ook willen zien, maar dat lag nog kilometers verder.

We hadden Noorwegen of Ijsland al genoemd voor een eventuele volgende vakantie, maar die plannen veegden we al snel van de tafel. Volgende vakantie zouden we gewoon een ander deel van Schotland aandoen, inclusief Loch Ness.

Niks van!

Op de ferry die ons van het eiland wegbracht beslisten we al dat we volgende vakantie terug naar Arran gaan, inclusief hetzelfde appartement indien mogelijk. Arran heeft zoveel te bieden, zoveel dat we het in een week nog niet half hebben gezien ondanks dat we er erg actieve dagen opzitten hebben.

Mogelijk nemen we dan wel de ferry naar Hull. We hebben nog tijd genoeg om dat te beslissen.

Previous

Over de muur

Next

Losjes en nonchalant

2 Comments

  1. Wij strandden op het eiland Skye. We hadden vouchers om van hotel naar hotel rond te trekken, de avond te voren beslissen welke richting uit en reserveren, maar bleven daar dus hangen en spendeerden al onze vouchers in een heerlijk hotelletje middenin het vissershaventje. Loch Ness zagen we op de terugweg, Nessie zagen we niet

  2. bea

    Om schone dingen te zien moet je niet speciaal naar de andere kant van de wereld en regen, dat zijn we hier toch gewend

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén