Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Schat aan huis

Met plezier las ik het artikel over de schat van William Kidd, een piratenkapitein. Ze dachten dat ze die schat gevonden hadden voor de kust van Madagascar. Na nader onderzoek bleef dat blok zilver helemaal geen zilver maar gewoon een loden ballastblok.

Waarom beleef ik daar nu zo een plezier aan? Wel, wij hadden ooit ook eens een schat gevonden. Eigenlijk was het een emmer waar beton in gegoten was. In de Druivenstreek gebruikt men dat ook als ballastblok.

Maar toen wij aan het Wat-was-huis aan het werken waren, kwam er ook ineens zo een emmer boven water grond en het feit dat die emmer ingegraven zat vond schoonbroer maar eigenaardig en hij dacht dat er mogelijk wat meer aan het handje was.

Maar die mannen van vroeger hadden een handje weg van straf beton maken. De werken hebben haast een halve dag stilgelegen om dat beton uit die emmer te krijgen. En toen was die emmer leeg.

Previous

Een vrij dagje

Next

Ewa wachten

1 Comment

  1. bea

    De fantasie van sommige mensen is grenzeloos, zelf zou ik gewoon gedacht hebben: pfff, een emmer met beton waar ze vanaf wilden. Al die moeite en dat voor niets behalve (jaren) later een grappig verhaal.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén