Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Door de ruit, door de regen

Wat doet een mens op een regendag zoals gisteren? Nu ja, wat doet een mens? Het is niet dat ik de hele dag door de ruit zat te turen met de camera in aanslag.

Maar net toen we wilden gaan eten, ging de koolmees ook eten. En terwijl wij naar ROB keken, keek de houtduif naar mij.

De andere, de zwartkop, dateert al van zondag, dus zonder regen.

En tot welke conclusie zijn we nu gekomen? Om vogeltjes te fotograferen -lees: mooi te fotograferen- heb je een -nog- sterkere lens nodig. Maar zo een lens, die is wel te duur om eens een vogeltje dat in de klimop zit op de foto te zetten.

Nu weten we wel dat er al jaar en dag merels huizen in de klimop achter het huis, dat de duif hier sedert vorig jaar ook in de klimop nestelt en dat er vogelhuisjes hangen voor mussen en mezen. Deze laatsten echter vertikken het om in de huisjes in te trekken. Ze komen wel besjes plukken en aan de vetbollen pikken maar huisvesten … oh nee! En voor de zwaluwen zijn we ook weer te laat.

Net toen ik de foto’s zat over te zetten van de camera naar de pc zei Luc: “daar is nog een andere, met iets meer geel”. Ik heb hem niet gezien, laat staan gefotografeerd.

Wat ik nu ook nog weet? Ik moet dringend mijn ruiten kuisen.

Previous

Terwijl we daar waren

Next

Vestimentaire babbel

3 Comments

 1. Bea

  Grappig! Goed geprobeerd… nu nog even die ramen lappen…

 2. boeiend om te volgen: de ruwbouw in de klimop van het jaarlijks nest van onze merel is af, hij brengt nu allemaal zachte dingetjes aan. En als buur heeft hij voor het eerst een roodborstjesnest. We houden wel de rondvliegende ekster goed in het oog 🙁 Ik zal ook eens mijn fototoestel moeten bovenhalen en dringend mijn ruiten kuisen, ramen lappen is natuurlijk ook goed… morgen 😉

 3. De buitenkant van mijn ramen worden door mijn overbuurman gelapt.
  De binnenkant laat ik meestal …….

  Leuk blog met leuke foto’s.

  Vriendelijke groet,

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén