Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het was de stofzuigbuis

We hebben het al gezegd, het begint met Mouche de spuigaten uit te lopen. Die doet van dag tot dag eigenaardiger. Het is zelfs zo dat ze niet durft eten omdat Karboenkel dat afneemt. Als Slow haar dan wil helpen en tussen haar bakje en dat van Karboenkel gaat staan, dan durft ze niet eten omdat Slow daar staat. Als ze alleen in het buro zit, dan wil ze niet eten omdat dat een ongewone situatie is. Mouche wordt mager. En mske maakt zich zorgen.

Vrijdag avond maakte ze zich geen zorgen maar was ze boos! Wat zeg ik? Boos? Ze maakte Italiaanse gebaren en ging harder tekeer dan een contrabas in een Italiaanse opera.

Het begon nochtans onschuldig. Slow ging de keuken kuisen en had die al gestofzuigd, maar omdat wij altijd in dat water pletsen als mske de keuken kuist, wou Slow ons naar het buro. Mouche dierf niet en mske ging helpen om Mouche naar hier te krijgen omdat ze altijd rondjes rond de tafel liep en Slow maar aan één kant kon staan. Dus wou mske de ene kant van de tafel en hij de andere kant van de tafel en … Mouche liep onder de tafel door en Slow wou haar nog snel met de buis van de stofzuiger tegen houden maar ze was sneller, dus draait Slow zich om om haar te pakken en lap! De buis van de stofzuiger in de ruit!

En mske werd boos, maar tegen Slow! En ze zei: “die kat is al zo bang en jij staat daar als een sjampetter met die stofzuiger te zwaaien!”

En ze kwam naar hier en deed voorzichtig de deur dicht. En toen Slow kwam met een stuk karton en mske zei van: “we zijn hier niet in de Marollen zenne, zolang die ruit niet gemaakt is, ga ik blijven zagen” ben ik maar snel weer de keuken in geritst. Men kan zeggen wat men wil maar mske heeft zelfkennis.

Slow ging dan een nieuwe ruit halen en daarna probeerde mske Mouche en mij naar hier te krijgen, maar die stond daar wel met een beitel en een hamer hé en ik wou niet achter mijn box van de radio uitkomen en mske zei “stomkop!” … Tegen mij! Tegen Mouche zei ze nog erger dingen want ze zei: “Ik heb hier geen zin om miserie te krijgen voor een kat die belachelijk doet zenne, als je door die ruit wil ontsnappen doe maar! En toen zei ze tegen Slow: “ik heb geen zin om die kat zien te verhongeren, als dat niet betert, doe ik ze weg”. Daar gaat nog veel volk naar komen zien! Zonder mske is Mouche sowieso …

Daarna stonden ze dan met twee, Slow en mske, die nieuwe ruit te plaatsen en kwamen tot de conclusie dat ze beter dat tweede stuk er ook uit hadden gesmeten en er een grotere ruit in hadden gezet. En nog daarna kwamen ze tot de conclusie dat die deur zo rot is als iets en dat daar beter een nieuwe deur in komt. 

Previous

Naar de Vismarkt

Next

Het wordt moeilijk

1 Comment

 1. 27-02-2005, 22:55:59
  mouche
  De poes is mischien wel ziek als ze zo mager is.
  Dat was met sniezy ook zo.
  En jiffonet was de laatste jaren dement, want katten kunnen dat ook krijgen.

  liliane

  —————————————————————————–

  27-02-2005, 23:37:55
  klusjes
  van het een komt altijd het ander…. nu een ruit en dus wordt het een deur, heel herkenbaar. Vroeger al, wilde ik in de tuin aan de gang, tuingereedschap roestig, hoe komt dat roestig? het dak van het schuurtje lek, moet je het dak gaan maken heb je loodgieterspullen nodig, die zijn in de kelder met nog meer spullen dus moet je eerst de kelder opruimen……….. aan het eind van de middag is je dak nog lek, je tuin niet gedaan en moet je naar het depot met een hoop rommel terwijl de rommel uit de tuin óók mee had gemoeten………..

  han

  —————————————————————————–

  28-02-2005, 08:53:51
  Tja !
  Werkelijk herkenbaar, ik wil een badkamer installeren, maar dan moet er een boiler in en voor die boiler te laten marsjeren moet de elektriciteit vernieuwd worden.

  ms

  —————————————————————————–

  28-02-2005, 08:56:00
  @ Liliane
  Mouche is “niet juist”, dat zie je zó. Maar bij aanvang was dat een lief dom katje maar nu …

  ms

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén