Zondagavond brak er boven Landen een onweer los. We hadden de dagen ervoor wel wat regen gehad, maar niet overdreven. En we hadden het ook wel zien lichten, maar niet echt boven ons hoofd. Maar nu was het wel voor ons, al was het ook niet zo overdreven als dat wat de voorbijgaande dagen bij anderen was gepasseerd.

Wat stoorde ons nu aan dit onweer? Wel het feit dat we op maandagochtend zeer vroeg naar Nederland vertrokken, waarbij we moesten rekening houden met de N80 die we de laatste dagen toch wel wat in het oog hielden.

Waarom de N80 als het toch logischer zou zijn om over de snelweg te rijden? De snelweg? Naar Nederland? Over de Brusselse Ring? En die van Antwerpen ook nog? Daar bedanken wij voor.

Voor die bestemmingen nemen wij de N80 naar Hasselt en zo door naar Eindhoven. Als we dan terugkeren naar huis nemen we wél de snelweg want dan rijden we meestal ’s nachts.

De N80 dus … Maar eerst moesten we er nog op geraken. En dat verliep niet zo vlotjes als gedacht.

Uiteindelijk wel dus.

En roeien hoefde niet.