Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Lucht!

Ik kende het gevoel niet, maar het joeg me angst aan. Ik zat en kreeg geen adem. Het was echt wel een geweldige inspanning om aan lucht te geraken.

Toen ik het er daarna met iemand over had zei ze dat ik aan het hyperventileren was gegaan. Ik had er wel al van gehoord, maar het nog nooit meegemaakt, alhoewel … ergens zit een restant van een overblijfsel van een herinnering van heel lang geleden, als het al niet in mijn vorig leven is geweest.

Ik kon me dan ook niet indenken vanwaar het kwam, al stond ik stijf van de stress. Dat voel ik omdat ik dan mijn schouders ga optrekken.

Ik moest toch naar de dokter voor een jaarlijks bloedonderzoek. Dat moet niet, maar op een zeker ogenblik beslisten we dat toch maar beter alle jaren eens lieten doen. Het was twee jaar geleden.

Wat bleek? Ik zat met een cholesterol om van te duizelen en daar had ik ook nog nooit last van gehad. En dat terwijl ik zo erg oppaste op wat ik at. Vandaar die hyperventilatie, denk ik, aangezien ik soms de indruk had dat ik iets ging krijgen, wat ik dan ook aan de stress weet.

Momenteel eet ik weer anders, minder gezond als je het moet geloven. Het ellendige gevoel is weg, de stress onder controle.

In september nog eens bloed laten onderzoeken.

Previous

Konden we er door?

Next

Huisje thuisje

4 Comments

  1. Bea

    Hier hetzelfde verhaal. Ook veel te hoge cholesterol. Volg nu strikt dieet. Ook in september opnieuw checken van cholesterolwaarden.

  2. Sterkte

    Bemoedigende groet,

  3. Stress kan vele oorzaken hebben… altijd goed om de fysieke oorzaken onder controle te houden (de andere ook eigenlijk) Leuke cartoon, moest ik eens goed om lachen, en eigenlijk geen domme vraag want die bal gooien zou de stress ook serieus kunnen doen afnemen denk ik dan ?

  4. verzorg jezelf maar goed…!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén