Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Mic vs Mac

Ik wou er geen vervolg aan wijden, het zou als een klaagzang kunnen over komen. En ik zou het ook niet gedaan hebben, ware het niet dat …

   na het aanmaken van een nieuw alias -tegen beter weten in- op maandag, het niet synchroniseren van dezelfde agenda met een ziedetwel-mail van mij als gevolg, het toch synchroniseren van de agenda op dinsdag, het verdwijnen -op diezelfde dinsdag- van alle foto’s van mijn contactpersonen, de hele dinsdag die ik daar aan besteedde, het hele Microsoft vervloekende en mezelf voorhoudend dat de volgende een Mac zou zijn

… mijn laptop op woensdag niet wou opstarten.

Eigenlijk kon ik het zelf haast niet geloven. En toen ik tegen Luc zei: “hij start niet op” zei die al net even ongelovig: “hoe? Die start niet op”.

Weeral opzoeken op internet. De meest voorkomende oplossing? De batterij er uit halen. Ja? En? Volgens de verkoper toentertijd kon die batterij er niet uit.

Ik zocht de hersteldienst van de verkoper. Ik begon al naar andere laptops te kijken. Maar wat dan met die Mac? Ik had nog de tijd niet gehad om het uit te vlooien, het idee was nog geen dag oud.

Luc zocht niet, die haalde er een schroevendraaier bij, vees het ding open en haalde de batterij er uit. “Koude opstart” zei hij.

Dat ging niet zo vlot als ik het hier vertel hoor. Luc zuchtte en zwoegde, hij zat met de handen in het haar en de schroevendraaier in de aanslag naar de juiste vijzen te zoeken en hij zette zijn tanden er in. Niet letterlijk maar die klep moest en zou er af.

Ondertussen kon het me al lang niet meer schelen of de laptop op de grond donderde, in duizend stukken sprong of wat dan ook. Ik verliet de oorlogszone en net op dat ogenblik riep Luc dat de klep los was.

Luc is geen computertechneut maar de laptop is terug opgestart.

Er zijn wel genoeg tekenen aan de wand dat zijn einde nadert. De “B” en de “N” zijn ook met perslucht niet te redden geweest.

Maar door iets wat Luc op het net las over dat toetsenbord, stond ik hier op zeker ogenblik met die laptop ondersteboven op die zijn achterkant te kloppen.

Ik verwachtte half en half dat die ging gaan boeren.

Previous

Een zaak van groot belang

Next

Herfstgevoel

4 Comments

 1. Luc

  Je mag nooit het geheim van de smid verklappen.

 2. Haha. Leuk stukje over complementariteit.

 3. ms

  Met de vergelijking valt natuurlijk niet te achterhalen welke nu echt het beste is.

  Net nu -waarschijnlijk omdat we er op letten- zien we allerlei negatieve berichten over de mac’s.

  Of zoals Luc het zegt:

  De Apple’s zijn niet altijd groener aan de overkant.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén