Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De opwarming van de aarde verklaard

Tegen mijn kinderen zei ik: “Doe de deur dicht, het wordt buiten niet warmer, maar we stoken voor niets”.

Zo lang ik me kan herinneren heb me afgevraagd waarom mensen de deur open zetten terwijl ze nog wat te vertellen hadden. Dan voel je hoe de koude luchtstromen zich haasten om zich binnen te komen op warmen. Ik heb gezegd: “Doe die deur toch dicht” of ik heb het gedacht wanneer ik het niet kon zeggen of ik deed de deur zelf dicht.

Mensen gaan naar buiten, laten de deur open en het wordt binnen koud en buiten niet warm.

Ik dacht verkeerd! Het is buiten al opgewarmd!


Saltooo

Previous

Met publiek

Next

De dag dat er geen nacht was

8 Comments

 1. Ook hier blijven de deuren dicht, opwarming van de aarde of niet ?

 2. Kakel

  Wij zeggen altijd: ‘We stoken niet voor de mussen.” Er is er hier maar eentje die de deur open laat staan en dat is de hond…
  Fijn weekend!

 3. Ja, dat doen mensen soms. Ik zeg er altijd wat van, ook nu de aarde opwarmt 😉

  • ms

   Luc is er een krak in. Hij denkt aan iets dat hij nog wil vertellen als hij half buiten is of hij is wat vergeten, loopt er snel om en dan …

   ?

 4. De deur hier blijft gelukkig dicht. Opwarming of niet. Wacht daarmee tot het zomer is.

  • ms

   Voor alle duidelijkheid even vermelden dat het niet de buitendeur, maar de deur tussen de woonplaats en de gang is, waardoor diegenen die zich in de woonplaats bevinden ineens in de kou komen te zitten.

   De buitendeur kan ook, zij het enkel op een spleetje.

   ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén