Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Kiekevel op skilatten

Ik houd wel van sport, het meest van atletiek en wielrennen, al is mijn interesse in wielrennen wat aan het tanen, ik houd niet zo van het grote geld dat momenteel wel erg zichtbaar is en de sport overstijgt.

Ik kijk graag naar de Olympische Spelen. Maar ik kijk niet naar de winterspelen. Dat realiseerde ik me echter nooit, tot nu. Al deden we ooit zelf aan wintersport, ze bekijken is nog iets heel anders.

Ik schrok dan ook toen ik las dat de Belgische skiester Eléonor Sana (en zus) brons haalde op de afdaling voor slechtzienden.

Ik bekeek de foto en kreeg het er koud van -en niet van de sneeuw- zodoende ging ik even googelen en vond de uitleg. Zus Chloé skiet voor en ze staan met elkaar in contact. Ik kreeg nog meer kippenvel toen ik me afvroeg of Chloé nooit eens zou denken: “wat als ik val?”

En ook vroeg ik me af waar de verslaggeving over die prestatie bleef.

Bizar vind ik het, dat we maar iets te weten komen als er medailles aan hangen, net of mensen anders niet in sport of moedige prestaties geïnteresseerd zouden zijn. Voor een filmpje van luttele seconden moesten we wachten tot eergisteren.

Ooit verging het Wielemie net zo, ze werd ook pas bekend na medaillewinst.

Maar aan die andere sport, die waarin ze het verstaan van op één weekend een match te laten beslissen door één persoon en een andere match er een beetje verdacht te laten uitzien door een golf van doelpunten in een korte tijdsspanne, aan die sport weiden ze zeeën van tijd met vooruitzichten, rechtstreekse verslaggeving, napraten en nabomen …

Zoals ik tegen Luc zei: “Het loopt de spuigaten uit!”

Previous

Zoekfunctie voor een kattebelletje

Next

Aldi centraal in dit verhaal

13 Comments

 1. Ik vond het knap en fascinerend, die twee zussen achter mekaar de berg te zien af skiën.

  • ms

   Je moet wel heel erg veel vertrouwen hebben eer je daar aan begint.

   En zelfs zonder medaille vind ik het een erg intensieve sport. Ik ben geen bangerik maar ik denk niet dat ik er aan begon.

 2. Bijonder, ze moeten groot vertrouwen hebben in elkaar hetgeen de prestatie nog groter maakt.

 3. Een sport waarnaar het steeds leuk kijken is.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén