Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Veldrijden

Dat is echt een sport die niet aan mij besteed is, hoe raar het ook mag klinken omdat ik toch graag naar de koers kijk.

Nu met het veldritseizoen, het WK en Luc die er wel naar kijkt, vang ik natuurlijk hier en daar wat op.

Ik word tureluurs in hun plaats: veel draaien en bochten die tussen nadars en ajuinenzakken en linten en spandoeken gevangen zitten, zelf geplaatste balkskes om over te joepen of over te floepen, trappen in plaats van hellingen, … De vergelijking die ik soms maak ga ik hier niet zetten. Ieder zijne meug.

Toch ga ik een bedenking zetten over dat parcours in Fayetteville, Arkansas. Die hebben daar zeker nog niet van ver of van dichtbij een veld gezien?

Dat parcours was een autostrade, een BMX-parcours zo je wil, voorzien van veel draaien en bochten die tussen nadars en ajuinenzakken en linten en spandoeken gevangen zitten, zelf gemaakte bulten om over te joepen of over te floepen, trappen in plaats van hellingen, … Oeps! Er was wel een helling.

Gelukkig zijn die van de Lage Landen van alle markten thuis.

En nu dat ook weer achter de rug is kunnen we uitkijken naar de Olympische Winterspelen 2022 in Peking … waar ik -waarschijnlijk- ook niet ga naar kijken. Dat zal ervan afhangen hoe mijn muts staat.

Previous

Goed voorzien

Next

Paardenmeisje

10 Comments

 1. Veldrijden is heel knap en zwaar en de mensen die het doen zijn helden. Maar als ik bemodderde wielrenners wil zien kijk ik denk ik liever naar Parijs-Roubaix.

 2. Ik kijk zelden sport op TV; De spelen in Peking zullen dan ook aan mij voorbij gaan.

  • ms

   Koers en atletiek bekijk ik wel als ik ze al niet in levende lijve ga bekijken, Olympische Spelen veelal ook maar verder hangt het vooral van mijn muts af …

 3. Crossen vond ik vroeger alleen leuk van bromfietsen op een veld vlakbij onze woonplaats. Maar dat was omdat er vlotte jongens meededen die wisten dat wij stonden te kijken en dus dubbel hun best deden over de modderbulten en om de rare bochten te ronden.. ☻

 4. Gelijk heb je. 😉

 5. elsjeveth

  Veldrijden is zwoegen door de modder of los zand, misschien is het mijn sadistische inborst 🙂 dat ik vaak met veel genoegen naar de ongelofelijke prestaties van de modderduivels kijk. Een racebaan zoals in Fayetteville, ik kreeg er de kriebels van, zo hard heb ik veldrijders nog nooit zien vliegen, en dan die trap en de helling naar beneden. Om nog maar te zwijgen van de toeschouwers die een high-five gaven aan de renners tijdens de race (wat een gewoonte schijnt te zijn) Hulde voor de winnaar en nummer 2 en 3 – die strijd om 2e en 3e plek was mooi om te zien.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén