Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Plaatstekort! Geen nieuwe opslag

Hoe eigenaardig het geheugen van een mens in elkaar zit.

Al heel veel jaren bel ik Luc en Zoneke door een druk op een knoppeke op mijn telefoonscherm. En toch kon ik op een formulier bij Sunparks -wie ze moeten verwittigen bij eventueel noodgeval- zonder verpinken noch opzoeken Zonekes telefoonnummer invullen.

Nog zoiets? Zo heb ik mijn geheugen zorgvuldig alle nummerplaten van auto’s opgeslagen die we ooit hadden, om dan ineens zo een 4 jaar geleden, bij het invullen van gegevens voor de ferry, tot de conclusie te komen dat ik die van onze huidige auto niet kende. Dat is, zoals gezegd, ondertussen vier jaar geleden, dat is drie jaar geleden en neen, het is geen twee jaar geleden al kende ik ze toen ook niet.

Drie jaar geleden heeft Luc ze op een fiche geschreven, waarvan ik nadien een bladwijzer maakte, die nu niet meer tussen een boek ligt, maar altijd in de reismap zit. Overbodig, dat wel, want ondertussen zit ze ook stevig opgeslagen.

Misschien kon ik vroeger mijn geheugen beter klasseren.

Previous

De vergeten beroemden

Next

Wat met de Brexit?

9 Comments

  1. Onvoorstelbaar hoeveel nuttige en nutteloze informatie ons geheugen opslaat. En dan toch nog info vergeten. Onze hersenen zijn nog geen computer.

  2. Alle kentekens in je hoofd hebben en niet die van het moment. 😉
    Het geheugen is onvoorspelbaar. Je leest het vaak in politieromans ivm getuigenverklaringen die van elkaar verschillen.

  3. elsje

    Mijn harde schijf begint langzaam vol te raken 🙁 ik verval soms in oude gewoontes. Laatst nam ik op mijn werk de telefoon op met de naam van mijn vorige werkgever … en dat is alweer 8 jaar geleden dat ik voor die firma werkte.
    Totale verwarring aan de andere kant van de lijn. Ik werkte destijds nl. voor Beate Ushe en nu dus voor een grote overheidsinstelling. Ai.

  4. Het wordt er niet beter op… vooral met de namen! Hoe heet hij/zij nu weeral? Daar gaan we dan weer met z’n tweeën want de echtgenoot heeft het ook…

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén