Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het mysterieuze mysterie

Toen we een paar jaar terug een bizar lampje zagen oplichten in onze vorige auto, wist niemand wat dat betekende. Of anders gezegd, niemand die wij kenden wist wat dat betekende.

Uiteindelijk wist Querida ons toen te vertellen dat zij dat ook had gehad, het had laten herstellen, maar dat het teruggekomen was.

Hoe het uiteindelijk is afgelopen weet ik niet meer. Ik geloof dat we ermee bij onze garagist gingen die zei dat het niks ernstig was maar dat de eigenlijke oorzaak niet te bepalen viel maar waarschijnlijk een futiliteit betrof. Ik weet wel nog dat het ding met onze voeten rammelde zo van: nu wel – nu niet – nu wel – nu niet. En op zeker ogenblik is die auto er mee gestopt. En toen hebben we die maar weggedaan.

Nu ja, het doet er eigenlijk niet meer toe, maar ik keek wel vreemd op toen ik een krantentitel zag die kopte:

Dit is het meest gevreesde waarschuwingslampje: wat controleer je altijd best zelf als het signaal voor motorstoring brandt?

met daaronder een foto van, jawel, het mysterieuze lampje.

Ik heb het artikel dan maar helemaal gelezen. Het geeft ook maar een halfslachtige uitleg.

Eigenlijk dacht ik: “Ook laat dat jullie daar mee afkomen.

____________________
Het Laatste Nieuws

Previous

Wel mis maar geen lof

Next

Spieghelken

19 Comments

 1. Dit artikel of iets dat er erg op leek stond zeer onlangs ook in een Nederlandse krant. Zou het gele-waarschuwings-lichtjes-dag zijn? (Vandaag hadden we geloof ik de Dag van de kroket!) Je hebt inderdaad niet veel aan het artikel. Het kan van alles zijn (scheve vloermat!) en meestal gaat het vanzelf weer weg. Tja. Ik zou zeggen: laat dat lampje dan ook maar weg.

  • ms

   Ze herhalen hun artikels ook vaak, dit zag ik eerder niet. Kranten schrijven gewoon bij elkaar af.

   Zouden ze accepteren als we ze met een copie van geld betalen?

 2. Bij mijn vorige auto brande dit lampje constant. Niets ernstig volgens de toenmalige garagist. Na een onderhoudsbeurt bij mijn huidige auto begon dit lampje ook te branden. De garagist zorgde ervoor dat het niet meer brande. Waar het precies aan lag herinner ik me niet meer, maar heb er tot op heden niet meer zien branden.

  • ms

   Het zou iets ernstigs kunnen zijn maar is het meestal niet. Wat een nonsens.

   Als je het laat herstellen en het gaat terug aan ben je eigenlijk verplicht wéér naar de garage te gaan, want het kan wel het zelfde klein probleem zijn maar het kan ook het motorblok zijn.

   Dat gaat een beetje lijken op dat verhaal over de jongen die “Wolf” riep.

 3. Het lijkt wat op een kraantje.Zou de auto dorst hebben? 😁

  • ms

   Zou je denken, maar het zou wel eens kunnen betekenen dat er iets aan de motor scheelt … maar meestal is dat dan niet zo. 🤔

 4. Oeps, dat lampje brandt bij onze auto ook regelmatig. We zijn er al voor naar de garage geweest maar die vonden niks. Het gaat altijd vanzelf weer uit, maar het duurt soms wel lang. Maar niet te veel zorgen over maken zeker?

 5. Ik zou zeggen ‘beter laat dan nooit’ maar eigenlijk doet het er nu niet meer toe want je hebt de auto toch niet meer. Vervelend die lampjes. In onze auto verschijnt bij het dashboard telkens weer ‘deze auto heeft service nodig.’ Die heeft hij ondertussen al twee keer gehad, maar hij blijft het zeggen bij het opstarten. Help onze auto is een hypochonder!

  • ms

   Toen dat bepaalde lampje kuren had voelden we ons nooit op ons gemak.

   Deze auto geeft ook aan als er iets niet juist is.

   Vooral de bandenspanning hebben we al een paar keer mogen aanpassen. Daar is hij héél secuur in. 😉

 6. elsjeveth

  Ja zo van die lampjes, met het zweet in je handen rij je verder en floep ineens is het weg om niet meer terug te komen.
  Dan liever de dag van de Kroket waarover Peter spreekt. 🙂

  • ms

   Hangt er van af of je een Nederlandse of een Belgische kroket bedoelt. Een Nederlandse versie at ik nog niet (gat in mijn eetcultuur?) en de Belgische is een sjieke vorm van patattenpuree (met een jasje).

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén