Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Sue Grafton

Bij de Kilomeet lagen er enkele boeken van Sue Grafton. Ooit, lang geleden, had ik daar de eerste drie van gelezen, was begeesterd geweest van de eerste maar vond de twee volgende maar flauwe afkooksels.

Ik nam de boeken mee, de Kilomeet verkoopt per kilo of per meter, de prijs was dus verwaarloosbaar. Ik wou weten wat ik er nu van vond. Het eerste dat ik las viel me mee al deed het raar aan om in deze tijd te lezen over een privé-detective die nog steekkaarten gebruikte in plaats van een laptop, die nog een vliegtuig nam in plaats van te telefoneren of rap efkes op te zoeken op google.

Nu is die veroudering normaal geen obstakel, ik lees Agatha Christie nog altijd met even veel plezier, maar de volgende boeken vond ik dan weer flauwe afkooksels.

Hun lot is bezegeld, ze gaan naar de rommelmarkt. Ik houd ze niet langer. Ik heb er geen boodschap aan hoeveel kilometers ze rijdt naar haar bestemming, noch aan de motels die ze boekt en nog minder aan de dure vliegerij.

Previous

Zal wel

Next

Viaduct van Cheratte

13 Comments

 1. Diezelfde ervaring heb ik ook met haar. Er staan er nog steeds een paar van in de bibliotheek, kennelijk worden ze gelezen.

 2. Alles is in evolutie … 😉

 3. Kilomeet?

  Nog nooit van gehoord.

  Vrolijke groet,

  • ms

   Spullen die ze niet verkopen in de Kringwinkel, al vind je bij de ene Kilomeet boeken aan kiloprijs die in een Kringwinkel in een andere zone nog wel aan boekenprijs ziet staan.

 4. Heel begrijpelijk met zo’n achternaam … GRAFTON … dat haar boeken verdwijnen in een GRAF of een TON of op de rommelmarkt.

 5. Een bewijs dat onze maatschappij de laatste jaren enorm geevolueerd is op gebied van techniek en internet.

  • ms

   Dat is zeker. 15 jaar geleden had ik twee desktops (van die zware blokken) en een Nokia telefonneke.

   Iets daarvoor moest ik nog inbellen voor internet als ik dossiers wou versturen.

   Nu moetje maar aan iets denken en ze weten het al.

   ?

 6. Frouwke

  Ik ben op zoek naar schrijvers van detectives met vrouwelijke hoofdpersonenen, beetje grappig geschreven liefst een hele serie. Vond Sue Grafton vroeger ook wel leuk maar tegenwoordig is het allemaal zo zwaar op de hand. Nog tips?

 7. elsje

  De kunst van de ware schrijfster: Agatha Christie. Blijft geweldig om te lezen. Laatst een aantal oude afleveringen van Poirot gekeken dat was een feest.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén