Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

In de boeken

Van lezen komt het één en het ander. Want opeens merk je dat, als er boeken bijkomen er ook minder plaats is om ze te zetten. Zeker nu ze nog allemaal in bananendozen staan omdat er nog geen bibliotheekkast in huis is. Die komt er als er aan de afwerking begonnen wordt, met “als” als bepalend woord in die zin.

Plaats ruimen is de boodschap. Dat kan. Meerdere boeken kunnen er uit. Wat jaren geleden zorgvuldig bijgehouden werd, is nu ineens overbodig.

Die gaan dan naar de rommelmarkt en dat moet ook voorbereid worden. Want het gaat niet om het geld, we moeten er niet rijk van worden. Maar andersom is ook waar, we gaan ze niet onder hun waarde verkopen en dat vergt opzoekingswerk.

Zo kan het gebeuren dat ik met mijn laptop naast de bananendozen zit en boek per boek ingeef om de prijs te bepalen. Drie bananendozen boeken minder om te houden, drie bananendozen boeken meer om op te zoeken.

Ooit was ik al eens begonnen met prijzen te bepalen, zonder laptop, maar met Amke en Ella. Dat waren dan oudere boeken, die me werden gegeven omdat ik toch graag las, maar waarvan ik vermoed dat ze indertijd bij mij werden afgezet omdat ze anders niet wisten wat ze ermee aan moesten.

Previous

Liefste Zoon,

Next

Een klein verschilleke

2 Comments

  1. Ik ben inmiddels eigenaar van meer dan 10000 boeken (nee, ik heb me niet in het aantal nullen vergist), maar geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om me van één of meerdere exemplaren te ontdoen. Ik zou het ongetwijfeld besterven.

  2. Gettie

    Ik ben ook aan het sorteren geslaan. Twijfelgevallen krijgen even respijt en verdwijenen voorlopig in oude valiezen, boeken die weg mogen gaan in curvers, boeken die weg moeten gaan in dozen en worden bij sint vincentius gezet. Echte mooie boeken en blijvers zullen een plaats krijgen in de nog nieuw te kopen/maken boekenkast.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén