Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Betaald is ‘em

De Kilomeet. De winkel van de laatste kans nà de Kringwinkel. Je koopt er niet meer per stuk maar per meter of per kilo.

Er is normaal niets van onze gading maar toch, als we toch in de Kringwinkel zijn en de Kilomeet is open, lopen we er wel eens binnen.

Ik ga dan kijken bij de boekenstand. Meestal overheersen de afgeschreven bibliotheekboeken.

Deze keer stond er een ongelezen exemplaar van Michael Birds “Wie betaalt de veerman?” Ik nam hem mee. Het is tijd om een gat in mijn cultuur te vullen.

Want ik heb lang gedacht dat “Who Pays The Ferryman” van Yannis Markopoulos enkel een mooi muziekstukje was, tot Luc me eens wist te vertellen dat het ooit een reeks op de TV was geweest.

Nu staat op de achterflap van het boek toch ook bij enkele persstemmen:

Wie ooit de tv-serie zag -en wie onzer deed dat niet- …

Ik dus. Maar ter compensatie kan ik wel zeggen dat ik vele jaren geleden wél de reeks “Maelstrom” naar het gelijknamige boek van Michael Bird heb gezien waarvan ik het boek dan in 2008 op een uitverkoop heb gekocht.

Telt dat ook mee?


Previous

De dozen dan maar?

Next

WOW!

10 Comments

 1. De titel van dat boek komt me bekend voor, maar verder weet ik er niets over. Dat er een reeks op TV geweest is is best mogelijk maar het zegt me niets.
  Veel leesgenot in ieder geval.

 2. Ik weet dat ik die serie uitgebreid heb gekeken, maar ik herinner me er helemaal niets meer van. Is de serie gemaakt naar het boek of werd het boek uitgebracht na de tv.serie?

  • ms

   Het is me niet volledig duidelijk. Ik dacht dat de reeks werd gemaakt naar het boek maar vind daar niet echt uitsluitsel over.

 3. Die heb ik toevallig gezien, een paar delen. Als ik me goed herinner was het een mooie serie.

  • ms

   Dat zegt iedereen .

   Blijkbaar is dat uitgezonden in de periode dat wij in de buurt van zender Waver woonden. Geen kabel in die tijd en geen mogelijkheid om buitenlandse posten te bekijken.

 4. Michael J. Bird schreef Who pays the ferryman als achtdelige tv-serie. Aldus Wikipedia en meerdere tv-serie sites. Mr Bird werkte dertig jaar voor tv. Er is een speciale tribute site voor hem.

  • ms

   Dank je.

   Ik was gisteren onderweg en kon het niet opzoeken, maar nu je het zegt herinner ik me die pagina over Michael Bird gezien te hebben, maar dan wel zonder dat mijn nikkel viel.

   In elk geval gisteren heb ik niet meer gezocht,

 5. elsje

  Who pays the ferryman, met moeder en zussen gekluisterd aan de buis. Wat een geweldige serie was dat. En nu heb jij dat boek, geniet ervan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén