Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Efkes grollen

Grollen is in mijn dialect een meer Vlaams woord voor mopperen. Ik loop meestal niet te mopperen maar af en toe kan ik wel eens grollen.

Nu ook. Mijn telefoon staat volledig naar mijn goesting ingesteld. Of beter: dat stond hij.

Dan komt de grote update en heel het boelke is door elkaar gesmeten. Normaal loopt dat probleemloos, maar deze keer … awoert!

Ik zette me aan het googelen want natuurlijk wist ik niet meer hoe ik dat ooit allemaal in orde had gekregen. Het kwam goed … uiteindelijk.

Pas gisteren kreeg ik de Runtastic weer in superform bij het wandelen. Nu alleen mezelf ook nog.

Mijn eenzijdige discussie met Excel heb ik niet zo lang laten duren. Ik wou enkel één document ook op mijn telefoon kunnen aanpassen.

Na toegegeven te hebben aan de overdreven eisen van Microsoft, dat een grote sloeker is, dierven ze dat bestand, op anderhalve dag tijd, toch twee keer in conflict laten gaan met mijn laptop terwijl het op mijn laptop was gemaakt.

Het heeft me maar een goed kwartierke gekost om Excel te vervangen door Google Sheets en dat doet precies wat ik wil.

Previous

Het nachtleven

Next

Te warm voor lange benen1

9 Comments

 1. Runtastic. Moet ik even googelen. ?

  • ms

   Meestal noem ik hem Julia.

   Hij meet de afstand die we wandelen (al is hij dan voor het lopen ontworpen). Ik vind het handig, ook voor wanneer je eens een wandeling wil herdoen.

 2. De techniek zegt me niet veel maar de naweeën van sommige updates ken ik.
  Het komt gelukkig niet vaak meer voor dat instellingen veranderd zijn. Afkloppen!

  • ms

   Er waren wel al meer updates op die telefoon en toen bleef alles bij het oude. Deze keer dus niet. Zo een beetje alles was ontregeld.

   Hopelijk doen ze dergelijke updates niet al te dikwijls meer.

 3. Ik zit ook nog altijd met de gebakken peren na een update van mijn telefoon.

 4. Kun je Excel gewoon vervangen door Google Sheets? Ik heb ook vaak problemen met Excel, maar ik dacht dat dat aan mij lag. Excel is niet echt mijn ding.

  • ms

   Ik had geen problemen met Excel op zich. Ik heb er problemen mee dat Microsoft alles naar zich toe wil trekken en daarom niet wil synchroniseren tussen mijn microsoft laptop en mijn android telefoon.

   Maar ja, het is heel simpel. Ik deed het zo:

   Ik sloeg het betreffende Excel document op in Google Drive, opende het en het vroeg of ik wou converteren naar Google Sheets. Nadat het dat deed, sloeg ik het gewoon zo op. Meer is er niet aan.

   De werking is gelijkaardig, maar eigenlijk is het menu van Google Sheets minder omslachtig weergegeven. Op enkele minuten tijd had ik er de weg al gevonden.

   Het nadeel: mijn document staat niet op je laptop. Je kan wel een kopie opslaan. Maar dat probeerde ik nog niet omdat ik het niet echt nodig vond/vind.

   Maar volgens mij moet het dus ook perfect mogelijk zijn om dat Excel document gewoon in Google Sheets te openen en op te slaan, zonder dat je via Google Drive moet gaan.

 5. elsje

  Wat een gegrol 🙂 maar wel gegrond gegrol. Gelukkig doet Julia nu weer waarvoor je haar hebt aangeschaft.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén