Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het nut van een powerbank

Had ik het over een kapot kabeltje van mijn mijn powerbank is dat eigenlijk een gsm probleem dat al een hele poos geleden begon.

Die batterij liep leeg als een zeef en ik weet dat aan een update waarna dat begon. Wat ik ook deed, wat ik ook probeerde, het bracht geen aarde aan de dijk.

Enkele apps van die telefoon zwieren had ook al niks geholpen. En ondertussen nam ik toch al een jaar, als het niet langer is, die powerbank overal mee naartoe. De laatste maanden echter moest die ook mee op wandel want ook dat kon de telefoon niet meer aan. Dat weet ik dan weer aan de overname van Runtastic door Adidas. Vroeger frette die gps van Runtastic die batterij niet leeg. Eens Adidas gebeurde dat wel.

Nu ja, ik kon excuses verzinnen zoveel ik wou, die telefoonbatterij was naar de Filistijnen. Het was na ’t Kuipke dat ik besloot dat het genoeg geweest was. Ik zou een andere telefoon kopen en dat moest vóór mijn volgende vakantie. Het storende woord in die zin is “zou”. Alle excuses waren goed zoals: “Het is een beetje kort dag” en “Dan zit ik op vakantie met een telefoon die ik -nog niet goed ken” …

… “of met een telefoon die zegt: ’trekt nu uwe plan’ en het verder vertikt” vulde Luc aan.

Ik hield vast aan mijn plan. De week nà de vakantie zou ik werk maken van die telefoon. Ik ging met die grote drukte van Black Friday toch niet tussen die mensenzee gaan hangen, zeker …

Het heeft niet mogen zijn.

Vorige zondagmorgen vroeg ik: “Rijden we morgen maandag om een nieuwe telefoon?” “Waarom maandag?” vroeg Luc “De winkels zijn nu op zondag ook open”. En dus reden we zondagavond na onze uitstap nog naar een telefoonwinkel. Gelukkig wist ik wat ik wou en moest ik enkel nog enkel even aftoetsen of het wel die werd of toch maar een andere.

Ondertussen draait die al naar behoren, zijn er een paar apps afgegooid en de andere ingelogd.

Enkel zijn frakske is nog onderweg. Hij gaat nu nog overal mee in zijn doos.

Previous

In de microfoon

Next

Factcheckers

16 Comments

 1. peter grey

  Dus een nieuwe telefoon. Altijd leuk. Heb je ook een nieuwe batterij overwogen?

  • ms

   Dat heb ik eerst willen doen. Vroeger kon je een nieuwe batterij kopen en die zelf vervangen. Dat ging nu niet meer. Die batterijen zitten daar vast in.

   Je kan het laten doen mààr daar zitten ze niet echt op te wachten. Ze zijn relatief weigerachtig want dat kan fout gaan en bovendien kost dat bijna zoveel als een nieuwe telefoon – zo zegden ze.

   Dan heb ik die powerbank maar gebruikt met de gedachte dat die, al was het niet de goedkoopste, toch pakken minder kostte dan een nieuwe telefoon. Maar nu kreeg die powerbank die telefoon niet meer bijgebeend.

   Bij de aankoop nu vertelde men me dat de batterijen van de -huidige- nieuwe telefoons een voorziene levensduur van 5 jaar hebben. Zo oud was mijn vorige telefoon. Dat kan dus kloppen, al slabakte die al wel een jaar.

   Maar ik las wel ergens dat ze die batterijen niet meer vast in die telefoons zouden mogen inbouwen1. Dat moest ik eens terug opzoeken.

   Luc heeft een oudere telefoon, van een makelij waar ze al mee dreigden om ze te verbieden wegens privacygevaar. Die gaat nog perfect, maar hij krijgt geen updates meer. Dat betekent dat één van dees de apps gaan beginnen met het te laten afweten. Blijkbaar zit hij nog net binnen de juiste laatste update. Maar hij gaat toch ook stilaan uitkijken naar een andere telefoon.
   ____________________
   1 Tweakers
   2 Androidworld

   • peter grey

    Ik heb een oude Iphone 6 (gekregen) en de batterij kon bij dat ding voor 5 tientjes worden vervangen. Ze zeiden toen wel dat de telefoon zo’n beetje aan het einde van zijn updateperiode was, en na een jaartje was dat ook zo. Ik kan nu niet meer bankieren op die telefoon, maar andere apps doen het nog wel. Op een zeker moment zal-ie wel onbruikbaar worden denk ik en dan moet ook ik een andere.

    • ms

     Vroeger waren die batterijen inderdaad vervangbaar. Maar dat is nu niet meer zo. Vijf jaar voor een Androïd en je mag aan een nieuw toestel gaan denken.

     De eerste apps die blijkbaar op Lucs telefoon zouden uitvallen zijn niet de bank -betalen laat hij aan mij over- maar de agenda en chrome.

     En ik vrees dat ik Oost-Indisch doof wordt als het ooit zo ver moest komen. 😮😱

 2. Succes met de nieuwe telefoon. Het zal rap wennen.

  • ms

   Met Smart Switch overgezet van de oude naar de nieuwe ziet die nieuwe er een beetje uit als de oude, maar dan iets groter, iets blinkender en iets frisser.

   Enkel nog bij de apps inloggen en het was klaar.

   Nu nog even op zijn frakske wachten en oppassen dat hij niet op de grond tottert.

 3. Buitenshuis is mijn mobieltje van alles afgesloten.
  Of nee, bellen kan nog net.
  Al neem ik zelf nooit op vanwege mijn slechte oren.

  Wel zie ik ergens binnenin dat mijn batterij nog maar 81% van de oorspronkelijke capaciteit heeft.

  Een powerbank? Ik zie velen er mee rondlopen. Ik neem alleen het oplaadsnoer mee. Ergens binnen is vaak wel een stopcontact beschikbaar.

  Ik ben van de generatie die met een dubbeltje op zak rondliep voor een telefooncel in noodgevallen.

  Altijd en overal bereikbaar hoeft voor mij niet.

  PS: veel succes met jouw nieuwe toestel!

  Stille groet,

  • ms

   Dank zij mijn smartphone gaat bellen nu weer. Met bluetooth komt het geluid rechtstreeks. Maar de meeste contactpersonen sturen eerder een whatsappje omdat ze nog niet vertrouwd zijn met het feit dat ik hen weer kan horen.

   Dank zij mijn smartphone moet ik geen dubbeltje meer meenemen want ik betaal met contactloos betalen.

   En als ik op het onverwacht een bus moet nemen, stap ik gewoon op.

   En een oplaadsnoer? Dat is op kosten van een ander je telefoon opladen. 🙂

   En die powerbank moet nu niet meer. Ik heb een nieuwe telefoon met een nieuwe batterij.

   Ieder zijn keuze natuurlijk, maar het is geen kwestie van bereikbaar zijn, ik heb niet zo veel sociaal leven, maar een kwestie van gemak. Mijn gemak.

 4. Veel plezier ermee. Ik kocht twee jaar terug ook een nieuwe smarthpone om die reden. Tot nu toe naar grote tevredenheid! Geen gedoe met powerbank of tussendoor opladen nodig.

  • ms

   De telefoon ben ik al gewend, al krijg ik nog steeds een halve paniekaanval als ik die zijn batterij bekijk. Ik moet nu wennen aan het feit dat het percentage véél en véél trager zakt dan bij de andere.

   De andere gaat nu dienst doen als gps in de auto. 🤞

 5. Veel plezier, gemak en geluk ermee.
  Ik ga door met de oude. Die kan alles nog maar laat ik niet te hard roepen….

 6. elsjeveth

  Het is even een stap zo’n aanschaf, maar tenslotte ga je er aangewend raken. Zeker als z’n nieuwe jas is gearriveerd 😎

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén