Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het nachtleven

Ik vraag me af wat de oorzaak kan zijn, maar ik ben weer in een periode beland waarin ik hele nachten droom, ’s ochtends wakker word met het gevoel of het allemaal echt gebeurde maar niet meer weet wàt er dan wel echt gebeurde.

Dromen zo erg als realiteit. Net of ik twee levens leid.

Ik had er tijdens de vorige vakantie al last van. En na de omschakeling naar het winteruur dacht ik dat daar de oorzaak voor de nare dromen te zoeken was.

Maar dat is ondertussen ook al een poos geleden.

Waarschijnlijk heb in ondertussen zelf wel onbewust de oorzaak voor de zware dromen aangepakt door alle gewelddadige feuilletons van het TV-scherm te bannen en heb ik zo het probleem van de inhakkende nachtmerries opgelost.

De nachtmerries zijn weg maar het dromen op zich niet. Er kwam een tijd dat het leek of ik het eerder erg vond de droom te verlaten. Nu weet ik ’s ochtends de droom nog wel, maar iets later niet meer. Zolang het geen nachtmerries zijn is het voor mij al lang goed.

Iedereen droomt, zelfs zij die denken dat ze het niet doen. Ik weet dat ik droom al weet ik dan helemaal niet wat. Na die periode met die kudde nachtmerries kan ik enkel maar zeggen: “gelukkig maar!”

Previous

Nieuws voor Valentijn

Next

Efkes grollen

11 Comments

 1. Dromen, soms word je wakker in verwarring: waar ben ik eigenlijk?
  Wat ik gek (en vervelend) vind is dat je zelden iets positiefs droomt. Of dat ligt aan de eigen geest?

  • ms

   Ik heb dus een pozeke gehad dat ik het jammer vond dat ik wakker werd.

   Ondertussen kan ik het eerder neutraal noemen.

   Misschien waren die dromen toen positief. Misschien vond ik het alleen maar jammer om op te staan.

 2. Ik heb ook zo’n periode momenteel. Het legt je onderbewuste wel bloot moet ik zeggen en doet je nadenken over een aantal issues. Toch raar dat je je dromen niet kunt onthouden. Het is net of ze wegglippen zodra je eraan gaat denken.

 3. Ik droom ook iedere nacht maar ik weet nooit wat het verhaal was.
  Hier en daar weet ik nog een beeld maar veel ben ik daar niet mee.

  • ms

   Soms is het erg vervelend. Zeker als die droom als een soort boosaardige voorbode in je hoofd blijft zitten zonder dat je weet waar het om ging.

 4. Ik droom iedere nacht, meestal aangenaam, vorige nacht zelfs leuk. Mijn zus was op een boot gaan wonen en alles baadde in licht en alles was leuk. Maar soms hé… soms droom ik ook zo levensecht eng. Bij mij ligt de oorzaak vaak aan te laat, te zwaar of teveel eten ‘s avonds. Ik wens je zoete dromen, niet van die enge.

  • ms

   Ik denk dat het ook een vorm van verwerking is. Er zijn dingen die pas na twee jaar in mijn dromen gingen spoken.

   De evenementen zijn nu zo ongeveer twee jaar geleden -op niet al te prettige wijze- gestopt.

 5. elsje

  Gebeurtenissen, indrukken, soms is het hoofd zo vol dat je het er blijkbaar uit moet dromen. Met een maan zo vol als de laatste dagen heb ik laatst van gedoe in mijn hoofd vooral ’s nachts, draken van dromen !!! Er helpt geen dromenvanger aan.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén