Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Scandinavische stijl

Tijdens onze afspraak met een vroegere collega vertelde ze ons over Jysk, een Scandinavische winkel die zowat Ikea-achtig aandoet en waar ze toffe spullekes hebben.

Nu ja, die vroegere collega is een knutselaar eerste klas, maar onze nieuwsgierigheid was dan wel gewekt. Alhoewel … ik ben al niet zo voor het aflopen van winkels als ik niks nodig heb.

We liepen er binnen en ja, die autorit en die eerste liter lieten zich gelden. Ik kon maar weer eens de weg naar het achterafplaatske gaan vragen en daarna dierf ik natuurlijk niet met lege handen vertrekken.

Gelukkig hadden ze er ook kokosmatten. Die wilden we toch sowieso kopen.

En verder waren we er even snel buiten als we binnen waren.

We waren wel alle gangskes door gelopen.

Previous

De varkens

Next

Zwaar weekend

12 Comments

 1. Soms hebben ze wel heel mooie aanbiedingen. Hun kwaliteit moet je wel goed in de gaten houden. Zo kan je bij dekbedovertrekken kiezen uit basic, plus en gold. Toch voor gold gaan… als ze in de aanbieding zijn. Ik ga er dus wel vaker, hier in de buurt is er ook een filiaal.

  • ms

   Ik kende de winkel niet, maar dat is ook niet verwonderlijk. Er zijn hier in de buurt geen filialen.

   Volgens het kaartje is de dichtstbijzijnde in Hasselt en daar heb je die grote Ikea ook.

 2. Ik heb geen idee of er hier in de buurt zo’n filiaal is.
  Lijkt me wel interessant.

 3. Als kwaliteit minder belangrijk is kun je er voordelig terecht. Ik had drie eenpersoons lakens voor zegge € 10, inclusief verzendkosten.
  Dunne witte katoen maar een logeerbed wordt niet vaak gebruikt.

  • ms

   Ik kocht al nooit bij Ikea. Het ziet er niet naar uit dat ik het bij Jysk ga doen.

   Ons beddengoed komt zo een beetje van overal waar ik er bij toeval op liep (zoals nu met die kokosmatten).

   Uiteindelijk houden we nu wel de folders van de Lidl in de gaten omdat we per ongeluk (Luc dacht dat het flanel was) fleece dekbedovertrekken kochten en we daar zo blij mee zijn dat we niets anders meer willen.

 4. Ik vind Jysk niet echt een heel gezellig winkel eerlijk gezegd, maar soms hebben ze wel leuke dingetjes. Het is er in ieder geval een stuk rustiger dan bij het Zweedse neefje.

  • ms

   Rustiger was het wel. Er waren hooguit drie klanten (5 mensen). Maar als ik niets nodig heb kan ik echt niet geïnteresseerd alles bekijken. Dat doe ik enkel als ik iets zoek.

   Bij het Zweedse neefje ben ik jaren en jaren niet binnen geweest. Pas nu er in Hasselt ene is gingen we er een tweetal keren langs en ik beloofde de kleindochters dat we er eens Zweedse ballekes gingen eten. Dat moet nog komen.

 5. elsje

  Ik vind het een winkel van niks 🙂 als je naar de meubels kijkt ben je bang dat ze spontaan uit elkaar vallen. De folders nochtans zien er veelbelovend uit…

  • ms

   Ik heb er geen idee van. We zullen ons moeten baseren op twee kokosmatten. Als die te rap uit elkaar vallen …

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén