Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Drinken

Ik was een jaar of vijf toen de dokter wist te vertellen dat ik meer moest drinken of dat ik later problemen zou krijgen met mijn nieren.

Achteraf gezien zal dat wel juist geweest zijn aangezien ik me enkel de tas koffie van ’s morgens, het glaasje limonade ter grootte van 2 vingerhoeden en de tas koffie van ’s avonds herinner. Na de uitleg van de dokter kwam daar nog de gehate obligate kom melk voor het slapen bij.

Het is pas op het ogenblik toen ik uit werken ging dat ik meer ging drinken, maar achteraf gezien, nog altijd niet genoeg. Toen ik stopte met werken en met de zaak begon ging ik mezelf toe leggen op bewuster drinken. Ik dronk kruidenthee en koffie.

Dat dat later jammerlijk allemaal gedurende jaren vervangen werd door cola is ondertussen ook opgelost. Ik drink momenteel enkel koffie en water en dat terwijl ik vroeger nooit water zou gedronken hebben.

Eerst dronk ik een liter water. Na het gebeurde met de weegschaal dronk ik twee liter water. Nu met het wandelen er opnieuw bij is dat 2,8 liter geworden. Tja, mijn wandelfleske is er maar eentje van 80cl.

Maar het is een verslavend goedje. Want nooit eerder had ik ’s morgens dorst. Nu wel. Hoe meer je ervan drinkt, hoe meer nadorst je hebt. En ja, ik heb het nog altijd over water.

En dan, net als ik mezelf heb geleerd om voldoende te drinken, krijg ik een artikel onder ogen dat zegt dat te veel water drinken niet goed is voor een mens1

1 Goed Gevoel

Previous

Te warm voor lange benen1

Next

Waargebeurde feiten

15 Comments

 1. Op den duur weet je niet meer wat goed is. Ik ben altijd een slechte drinker geweest. Zo’n bericht past dus wel in mijn kraam.
  Onlangs moest ik nog een 24-uurs urineonderzoek laten doen. Daaruit bleek alles toch normaal, ook de hoeveelheid die ik had gedronken en geplast.

 2. Ja, moeilijk. Ik drink ook te weinig. Dat leverde me al enkele nierstenen en niercrisissen op. Ik probeer een liter water te drinken maar dat lukt niet elke dag.

  • ms

   Ik las eens dat je best ’s ochtends enkele grote glazen na elkaar dronk. Dat deed ik. En dan ging het gemakkelijk voor die eerste liter. Die heb ik nu (9u) al uit. Nu drink ik gewoon nog enkele zjatten koffie en ga dan wandelen.

   Tijdens het wandelen drink ik die 80cl. En daarna, zo rond het avondeten, die tweede liter, zodat ik ’s avonds niets meer drink (je zou wat voorhebben ’s nachts).

   Nu die routine er is, is het ineens niet meer goed.

 3. Dar zou ik me niets van aantrekken. Een paar jaar geleden kwam zo iemand op de tv met het nieuwtje dat je van water echt niet slank werd.
  Hij begreep niet eens dat water je snoeplust en lekkere trek in bedwang houdt.

  Ik dronk niet veel water maar heb het opgevoerd, ook met thee. Mijn voetkrampen -’s nachts- zouden het gevolg zijn van te weinig vocht, zei iemand.
  Meer drinken helpt inderdaad, ik heb bijna geen last meer. Of het is toeval.

  • ms

   Ik hoorde altijd dat krampen in kuiten, benen en voeten wees op een tekort aan magnesium.

   Maar ik kan me best voorstellen dat water ook helpt.

   Het is inderdaad zo dat ik, sedert ik meer water drink, minder naar een tussendoortje grijp (appels uitgezonderd).

 4. Ik vind dat artikel wel erg negatief. Ik heb me ooit laten vertellen door een arts dat je moet drinken als je dorst hebt en niet per definitie moet volhouden om 2 liter water per dag te drinken. Ook koffie, thee en soep en dat soort dingen wordt gerekend tot vocht en dat vergeten veel mensen. Nu je het erover hebt: ik ga m’n flesje maar weer eens vullen…

 5. elsje

  Overal waar TE voor staat schijnt niet goed te zijn. Nu dus blijkbaar ook bij het drinken van water.

  • ms

   Ik las wel al over mensen die in het hospitaal terecht komen omdat ze te veel water hadden gedronken, maar dat was wel veel meer dan een paar liter. Die hadden zich haast zo goed als verzopen.

 6. Ik drink voornamelijk koffie en water.
  Frisdranken dronk ik tot voor enkele maanden teveel, maar dat heb ik door water vervangen. Of ik me gezonder voel ? Eigenlijk niet en ben er ook geen kilo bij kwijtgeraakt.

  • ms

   Ik was al met de cola gestopt voor ik me gewogen heb, zodoende weet ik nu ook niet of dat helpt.

   Of ik me gezonder voel weet ik ook niet, maar dat moet wel als je de rommel ziet die daarin zit.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: