Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het stenen humeur

Ik heb het niet zo begrepen op echte edelstenen, al dat geslepen glas hoeft voor mij niet. Anderzijds houd ik wel van juwelen en ook van halfedelstenen. Ik heb wel meer dan één steentje, maar dan wel zonder het bijgeloof. Ik vind die stenen gewoon mooi.

Het toeval wil nu dat het touwtje van mijn rozenkwarts hangertje over was, ik al enkele weken hangertjesloos door het leven ging -ringloos deed ik al langer, die ringen pasten niet meer– en last had van overmatig dromen tot ik een kettinkje vond waar het rozenkwarts steentje gladjes overschoof en ik het -vergeten om het uit te doen- op het nachttafeltje legde en ’s morgens dromenloos en verkwikt wakker werd.

Ik bekeek de steen eens goed en vroeg me af … Even googelen leerde me dat alle stenen die ik heb wel goed zouden zijn voor betere dromen1.

Sedert ik me wat minder vrolijk voelde over het nieuws en aanverwanten, het einde van de vakantie en het begin van september, googelde ik voor de grap eens op halfedelstenen voor vreugde en plezier2 en weet je wat? Zo heb ik er nog geen.

Misschien moet ik overwegen er toch nog enkele stenen bij te adopteren.

pske van mske:

  Toch even vermelden dat ik bij het opzoeken tegenstrijdigheden tegenkwam en dat ik er absoluut en helemaal geen geloof aan hecht. Bovendien heb ik nu al een plaatstekort want ja, de ringen passen ook weer. Dit is dus zeker en vast een heel serieus te nemen log.

____________________
1 Mens en Gezondheid
2 Vreugde en plezier

Previous

De postuurkes

Next

De weegschaal

17 Comments

 1. Het zou wel makkelijk en fijn zijn mocht ik doorslapen dankzij een steen. ?

 2. Elders las ik over een verzwaarde deken. Daar schenen stenen in te zitten.

  Maar of dit (half)edelstenen zijn weet ik weer niet.

  Voor mij is een steen soms mooi, soms alleen maar zwaar.

  Stille groet,

  • ms

   Ik moest het opzoeken, maar blijkbaar zijn het geen stenen maar ballen en/of kunstof granulaatkorrels. Ik begrijp het systeem wel.

   Soms vind je een mooie steen aan een zee of een meer. Eens opgedroogd is hij saai en kleurloos.

 3. Tja, wat er van te denken.
  Ik geloof er niet in maar het zal -bij toeval- wel eens uitkomen.
  En misschien werken ze als een placebo.

  • ms

   Wie het gelooft is er mee geholpen zoals Lourdes. Wie weet.

   Wel raar dat die halfedelstenen altijd automatisch gelinkt worden aan die pseudowetenschap en dat je ze blijkbaar niet enkel kan dragen omdat je ze mooi vindt.

 4. Hier kwam ooit een vrouw logeren die pontificaal een grote roze steen op het nachtkastje plaatste. Dat was om alle onzuiverheden uit de lucht te halen, zei ze. Ik voelde me wat beledigd en moest niets van die rare rots op het nachtkastje hebben.

  • ms

   Ik zou het dan toch eerder onopvallend doen, in een ring of een hangertje of zo en het zeker niet zeggen. Die moet toch ook weten hoe zoiets overkomt.

 5. Ik zal het eens met mijn schoonzus over hebben. Die weet meer over zulke stenen en boodschappen uit het hiernamaals.

 6. elsje

  ach op stenen gelegen slaap je niet zo best. misschien toch een erwt proberen 🙂 slaap wel

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén