Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De weegschaal

Er zijn zo van die dagen die je het liefst zo snel mogelijk wil vergeten. Je voelt je slecht in je vel, je herkauwt de dingen die er niet (meer) toe doen, je voelt je vreselijk dom en geweldig lelijk.

Kort gezegd: je voelt je verschrikkelijk slecht, al ben je dan niet ziek.

Dan kan een dom bericht zo wel eens een oppepper1 zijn. Het helpt een beetje omdat het je lijkt te begrijpen, al weet je zelf dat er van die berichten dertien in een dozijn te vinden zijn.

Op zulke dagen zeg je er niets over. Je begint er pas over als alles snor zit en dan giet je het maar in een blogbericht.

Gewoon omdat het kan en omdat jij jij bent.

1 Apost

Previous

Het stenen humeur

Next

Een herinnering … of twee

13 Comments

 1. Een geweldig sterrenbeeld. ?
  Als het artikel je beter in je vel helpt is het prima.
  Typisch, mijn man was een kreeft en ik een leeuw, van beiden zie ik dingetjes hierin terug.

  • ms

   Ik vond het net toen met dat voorval op de rommelmarkt.

   Beter in mijn vel voelen zou ik niet zeggen, maar eerder een soort vergelijken en tot de bevinding komen dat er veel waarheid in zit, al vind ik dan vooral dat mijn omgeving dat niet als goeie kanten ziet maar precies andersom.

 2. Hehe. Weer wat bijgeleerd vandaag. ?

 3. Geen idee wat ik van die sterrebeelden moet denken. Ik ben waterman en alle vrouwen uit mijn leven die betekenis voor me hebben of hadden zijn Leeuw. Toeval ?

  • ms

   Haha! Met een stier (Luc dus) zou het niet goed boteren. Ik hecht daar al even veel geloof aan als aan dat van die stenen.

   Een weegschaal kan blijkbaar met iedereen overweg maar niet iedereen met een weegschaal.

   Dus mag het imago van tijd tot tijd wel eens opgepoetst worden.

 4. Aha! Mijn dochter is ook een weegschaal. Toch een beetje herkenbaar, maar dat zal wel toeval zijn…

  • ms

   Het is haast onmogelijk -volgens mij- dat je geboortedatum je karakter zou bepalen. Ergens moet dat eerder in je genen zitten.

   Maar er zijn bepaalde zaken die ik bij mijn voorouders niet herken, maar je weet niet hoever dat teruggaat natuurlijk.

   En bovendien, hoe goed kent een mens zijn eigen grootouders?

   • Mijn moeder geloofde onvoorwaardelijk in de sterren. Kijk naar eb en vloed, zei ze dan, dat komt alleen nog maar door de maan, wie weet wat de grote planeten met ons doen. Het verloop van de menstruatie vond ze een duidelijk bewijs.

    Zelf denk ik ook aan de genen, een combinatie van alle voorouders. Misschien op een andere manier gerangschikt waarbij de sterkste voorrang krijgen.
    Zoiets.

    • ms

     Dat de maan -eb en vloed- een invloed zou hebben op sommigen werd algemeen aangenonem: kleptomaan, pyromaan, … maar werd nooit wetenschappelijk bewezen. Of het larie en apekool is durf ik niet zeggen aangezien er wel vocht in onze hersens zit dat onderhevig kan zijn aan eb en vloed. Persoonlijk geloof ik dat toch niet anders zou ik dat in mijn tas koffie ook wel merken zeker?

   • En hoeverre weet je zeker dat je van hen afstamt? Vroeger werd er wel vaker een scheve schaats met gevolgen gereden.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén