Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De Blacklist

De Blacklist is een programma over kinderen en hun speciale wensen. Iets wat men, volgens mij, in onze kinderjaren afdeed met: “Awel manneke, en wat wilt ge later worden?” Waarop dan meestal een geijkt antwoord kwam à la “pompier” of “piloot”.

En dat was het. Afhankelijk van de goede wil van de ouders en van het doorzettingsvermogen van het kind kwam dat er vaker niet dan wel van.

Nu geeft men kinderen met een speciale wens een programma waarin ze hun wens in vervulling zien gaan.

Daar kan je toch niks op tegen hebben? Of wel? Ik heb er wel mijn bedenkingen bij.

Kinderen dat zijn toch die mensen die nog hun hele leven voor zich hebben en er zelf nog kunnen voor zorgen dat hun wensen uitkomen?

Zou het -in dees- niet aannemelijker zijn datzelfde programma te maken maar met ouderen, met hen die nooit grote wensen hadden en als ze ze al hadden, ze zeker niet in vervulling zagen gaan.

Ah, maar ja, dat staat spreekt niet zo aan op TV en voor de kijkcijfers moet je wat overhebben. Dus doen ze maar voor kinderen met te grote wensen.

Wees gerust, heren en dames TV-makers, ik spreek niet voor mezelf. Mij werd geleerd dat, als ik iets wou, ik er zelf moest voor zorgen. Dat deed ik, dat doe ik en geloof me, mijn wensen zijn wel gematigder én -zonder corona- zelfs haalbaar.

pske van mske:

  Volgens Luc is dit een herhaling van een programma dat werd opgenomen voor Ketnet, dus enige relativatie mag wel. Maar nu krijgen we dus een herhaling op zondag in prime time.Previous

De blijters

Next

Toen ging het licht uit …

6 Comments

 1. elsje

  Ik ken het programma niet. Het ligt er maar net aan hoe speciaal de wens is en misschien moet het kind tijdens en voor de uitzending best het een en ander presteren om de wens in vervulling te zien gaan.
  Persoonlijk kijk ik graag naar Taarten van Abel, kinderen die een taart maken voor iemand waarvan zij vinden dat hij of zij de taart heeft verdient. Het leukste zijn de gesprekken die Abel heeft met de kinderen tijdens het maken van de taart.
  Tijden veranderen maar kinderen blijven kinderen, alleen zijn ze nu mondiger en bezien de wereld – hun toekomst – met andere ogen dan die van ons.

 2. Dit programma ken ik alleen van naam. Ik ging er van uit dat het zieke kinderen waren die nog éénmaal een wens mochten doen.
  Dat is dus niet het geval?

  • ms

   Neen, dat is niet het geval.

   Bij het zoeken naar meer vond ik het artikel van Humo die ten eerste eigenlijk beter op de hoogte zijn en dat ten tweede in feite perfect aansluit bij bovenstaand log.

   • Jouw logje sluit inderdaad perfect aan. Heel goed!

    • ms

     Ik zocht het artikel maar op nà jouw reactie, maar ik had de lokmiddelen voor het programma gezien en dacht er het mijne van.

     Zij, van Humo, benaderen het van een ander standpunt.

     Eigenlijk had ik moeten kijken, dan had ik dat ook geweten.

     ?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén