Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Internet: een vat vol kennis

Omdat men het toch maar steeds over de gevaren en de nadelen van internet heeft, wil ik het nu toch even hebben over de voordelen. Eigenlijk ben ik een fervente internetaanhanger en zie ik meer goed dan slecht.

Enige bedachtzaamheid is altijd nodig, maar als het “de goeie ouwe tijd” niet meer mag of kan zijn heb ik liever een moderne tijd mét dan zonder internet. Bovendien wordt internet meer en meer mijn connectie met de buitenwereld.

Waar ik in mijn jeugd alle gazetten uitploos, met de krant op de grond omdat ze te groot en onhandig was, over mijn knieën gebogen lezend, heb ik nu de internetgazetten. We hebben een abonnement op één krant maar we lezen wel de gratis versies van de andere. Nuances en politieke voorkeur, strekking en kleur zijn soms duidelijk zichtbaar, merkbaar en leesbaar.

Waar ik als jongmens de encyclopedie greep bij elke vraag die ook maar in mijn hoofd opkwam, googel ik er nu op los. De encyclopedie gaf geen antwoord op huishoudvragen. Google wel. De encyclopedie gaf ook geen antwoord op medische vragen. Google wel.

Na mijn schooltijd gingen ze de spelling vernieuwen. Tof hoor! Denk je net dat je alles kent …

Synoniemen, spelling, spraakkunst, betekenissen, … alles is op internet te vinden.

Deze week nog leerde ik dat “sensibiliseren” als Belgisch woord wordt beschreven en zocht ik het verschil tussen spreekwoord en gezegde. Het moet gezegd dat ik dat -verduvelde- verschil dan wel ken maar toch telkens ga twijfelen als ik het wil gebruiken.

Een foutje in mijn hersenpan? Dat moet ik misschien eens opzoeken. Het internet weet het antwoord misschien wel.

Previous

Lawijtmaker-II

Next

Open wegen

6 Comments

  1. Een logje naar mijn hart, 100% herkenbaar.

  2. Die zie ik als amusement.

  3. De mogelijkheden met internet om info te vinden zijn zo goed als oneindig.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén