Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het vliegveld oversteken

Zei de gastheer aan de telefoon: “Er zijn mooie wandelingen aan de overzijde van het vliegveld”.

Volgens hem mochten we, in de week dan toch, gewoon dat vliegveld te voet oversteken als we geen kilometers wilden om rijden.

We deden het, die eerste avond. Gerust waren we er niet in. Zeker niet toen we twee overvliegende tuigen hoorden.

Ik liep dan ook van links naar rechts naar links naar rechts naar links … kijkende over die banen. En het was niet één strook, het waren er twee. Ik ben geen schrikkepee – broekschijter noemt Luc dat. Mits in acht name van de nodige voorzichtigheid en veiligheidsnormen durf ik relatief veel.

De volgende dag wijst Luc op zijn laptop en zegt: “Kijk eens wat ik op internet vond”. De gemeente Aalter vraagt om niet over het vliegveld te wandelen1, er kan altijd een vliegtuig een noodlanding moeten maken.

Okee, er op wandelen is niet oversteken, maar de dagen nadien wandelden wij er één keer gewoon rond en verder reden we wel de kilometers om.

Het zou te zot voor woorden zijn als ik zou moeten vertellen: “ik ben overreden door een vliegtuig” …

… als ik het tenminste nog zou kúnnen vertellen.

1 VRT NWS – url: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2019/12/11/aalter-waarschuwt-niet-op-het-vliegveld-van-ursel-wandelen-er/

Previous

Haal die “I” van mijn voorhoofd

Next

De Gulke Putten

8 Comments

 1. Wij hebben daar drie weken geleden nog gewandeld, weliswaar het vliegveld niet overgestoken want het was weekend en razend druk met vliegtuigjes.
  Ik ben daar in de buurt opgegroeid en we gaan nog steeds vaak wandelen daar. Mijn favoriete bos.

  • ms

   Wij gaan er in elk geval terug naartoe, maar of dat voor een week, een paar dagen of een daguitstap zal zijn zullen we nog moeten bekijken.

   Het is wel degelijk een mooi bos en er zijn er nog meer in de streek.

 2. Zou ik ook akelig vinden, ze vliegen vlugger dan je denkt. Ik dacht dat zoiets wel verboden zou zijn maar dat lokt misschien de overstekers juist aan. ☻

  • ms

   Mogelijk is dat wel zo gezegd. Mogelijk mag je er in de week wel over. Maar dat van die noodlanding had ik zelf ook al wel bedacht.

   En in plaats van een baan over te steken was het eigenlijk al meer een heel vliegveld. Twee banen met een tussenstuk. Dat tussenstuk zou dan wel niet gebruikt worden om te landen maar om te taxiën en daar had je dan wel uitwijkbosjes.

   Maar toch maar liever niet.

   En het toppunt van alles: we hadden nog nooit van dat vliegveld gehoord en gisteren dook het ineens op als alternatief voor de tijdrit van de BinckBank Tour1.

   Zal je ook altijd zien.

   1 Het Nieuwsblad

 3. elsje

  Jullie zouden wel het nieuws halen 🙂 maar het vooruitzicht te worden overreden door een vliegtuig, nou hee.. wandelen moet wel gezond blijven.

 4. Je kan niet voorzichtig genoeg zijn op zo’n vliegveld. Voor je het goed en wel weet heb je zo’ n toestel mee naar huis. 🙂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén