Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een kijkje in het luchtruim

We zouden eindelijk die wandeling eens doen, die wandeling die je dicht bij de landende vliegtuigen bracht. We hadden het altijd uitgesteld omwille van het teveel aan vliegtuigen en het teveel aan kijklustigen die ze nu wel eens vliegtuigspotters noemen, al denk ik dat, als zo’n tuig vlak over je hoofd vliegt er niet veel meer te spotten valt.

Ach ja, nu met de coronatijden, minder vliegverkeer en hopelijk minder gegadigden, trokken we er op uit. We waren er nog niet, we reden nog de laatste kilometers toen zo’n vliegmachine de brug kruiste en majestatisch over de auto heen ging. Dat beloofde.

Eens op pad hadden we geluk, er waren weinig mensen op de been, maar weinig vliegtuigen ook. Ze namen de andere landingsbaan.

Enkel, op het einde van de wandeling, toen we al terug tussen de huizen liepen scheerde zo’n mastodont over ons hoofd. Wat foto betreft werd dat ook niks.

Gaan we nog terug? Een nieuwe poging wagen? Ik denk het niet. Voor de wandeling moet je het niet doen en ik heb betere foto’s die ik nam van uit de auto op de Brusselse Ring.

Previous

Vrijwillig voor onszelf zorgen

Next

Wispelturige weerberichten

20 Comments

 1. Bijzonder, dan zie je pas hoe groot ze zijn.
  Een populaire sport, te zien aan de liefhebbers, dat zagen we bij het vliegveld hier vlakbij. Straaljagers, je voelt het lawaai tot in je buik.

  • ms

   Juist omdat het zo populair blijkt te zijn, deden we er nooit iets aan.

   Als we het ooit nog eens voelen kriebelen gaan we er niet wandelen, maar doen we het anders, zeker weten.

   Die laatste kon niet helemaal ineens op de foto. De huizen stonden in de weg. Maar in het veld … hola … dan maakten ze wel een omweggetje.

 2. Die vliegmasjiens maken grote indruk op mij als ze zo dicht over je vliegen. Dat het niet makkelijk is om die te fotograferen in aktie kan ik begrijpen.

  • ms

   Juist wel. Die lijken erg traag te vliegen bij het landen, maar ze moeten wel uit de juiste richting komen.

   Er zijn vaste spottersplaatsen. We weten waar die zijn maar als je foto’s bekijkt van het aantal aanwezige spotters, wordt het echt wel dringen voor een plaatske.

 3. In de trein zie je dat soms ook, als de vliegtuigen landen dan vliegen ze heel dicht bij de trein (vind ik toch). Spannend!! Zo is er toch eens eentje te vroeg geland en die zag je dan ook vanuit de trein heel duidelijk liggen op het grasveld.

 4. Hier vliegt zowat dagelijks een zogenaamd AWACS vliegtuig vrij laag over, dat is voor mij vliegtuigspotten genoeg …..

  • ms

   Wij woonden vroeger in een gebied waar we in de zomer mee mochten genieten van de reisgrage vakantiegangers. Voor de rest van het jaar werd die startbaan haast niet gebruikt.

   We lachten er toen mee, dat we de koppen achter de vensterkes konden zien. Of dat ze haast de schouw meenamen.

 5. Ik kijk daar ook graag naar. Liever een kijkje in het luchtruim dan vanuit het luchtruim.

  • ms

   Er moet wel veel te zien zijn buiten coronatijden als je bekijkt hoeveel volk er dan op zo’n platform staat.

 6. elsjeveth

  Alleen al kijken naar de blauwe lucht is een cadeautje op zich en dan als cherry op de cake een mastodont van een vliegtuig

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén