Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het kleinood

Het ging goed met de aankopen via internet. In de beginfase van corona dan toch. Want hoe meer mensen er de weg vonden, hoe drukker het werd, hoe stressiger om pakjes thuis te krijgen en met nieuwjaar werd het parcours zelf wat hobbelig.

Het zat er aan te komen. Onze buurman was al een paar keer een pakje kwijt geraakt. De afhandeling daarvan laat nog op zich wachten.

En toen had ik prijs. Levering tussen 2 en 18 maart werd levering tussen 2 en 16 maart en op 17 maart werd me een recensie gevraagd. Ik contacteerde de verkoper. Ze zou het stuk opnieuw maken en me opnieuw opzenden.

Ja, ik weet het. Ik weet dat ik raar ben, ik weet dat ik me van stijl en mode geen snars aantrek, ik weet dat ik mijn eigen goesting doe. Dus bestel ik stukken die je niet in de gewone straatketens gaat vinden, mogelijk in één of andere alternatieve winkel, en dan betaal ik er ook met graagte de verzendkosten bij, met de auto rijd je ook niet gratis.

Maar ergens daarbuiten loopt iemand rond met een uniek kleinood … waar die niet voor heeft moeten betalen. En dat is niet het ergste er aan. Ook wel omdat die, die er niets voor betaalde, ook een uniek stuk heeft dat fel op het mijne lijkt.

Previous

Het Suez-kanaal

Next

Disharmonie in het huishouden

16 Comments

 1. Vervelend… onlangs is er ook een kleinood nooit aangekomen. De winkel online is niet meer te vinden en mijn mails worden niet beantwoord.

  • ms

   Dat is erger.

   Het mijne is deze week aangekomen. Vandaar de gedachte dat iemand er toch maar mooi eentje heeft zonder betalen. Maar ik heb dan wel waar ik voor betaald heb.

 2. Als dat je definitie van “raar’ zijn is dan mag je me gerust ook “raar” noemen. Ik trek me ook van geen mode of wat dan ook aan. Er gaat al genoeg geld door de schoorsteen.
  Ik bestel ook veel spullen online, iets wat ik vroeger niet dee. De reden is dat lokale winkels beweren alles ter plaatse in stock te hebben. Als je er dan komt blijkt dit niet zo te zijn of de voorraad is net op. Tot op heden geen problemen gehad met de levering, maar ik houd hout vast.

  • ms

   Inderdaad. Vroeger ging je naar de winkel, keek en kocht en nam het mee naar huis.

   Nu moeten ze het veelal eerst bestellen. Als ik dan online bestel sla ik tenminste een winstnemer over.

   Online neem je een risico. Meestal bestel ik via bekende winkelplatformen. Dat geeft dan geen 100% garantie, maar ik ga ervan uit dat zij toch een zekere controle houden.

   Wat dan weer een winstnemer meer oplevert, natuurlijk.

   • Om risico’s toch een beetje te vermijden koop ik alleen producten van een merk dat ik ken van vroeger. Als je soms de kwaliteit van onbekende merken in de winkel zag dan weet je dat je risico’s neemt.

    • ms

     Dat is ook zo.

     Maar dit gaat over een handgemaakt iets. Om risico’s te vermijden koop ik dus via dat platform. Daar heb je dan meerdere aanbieders. Maar ik had wel al iets bij de persoon in kwestie gekocht.

 3. Ik moet het afkloppen, maar tot nog toe is alles aangekomen wat we hebben besteld

  • ms

   Uiteindelijk liep het hier altijd goed af, ondanks het pakske dat verdween de dag van de bestorming van het Capitool en nu de eerste poging van dit.

   De eerste verzending van dit was gewoon per post opgestuurd, nu wel degelijk met een verzendingsnummer. Doet dat er wat toe? Mogelijk.

 4. Je vreet je soms op…. ik snap het.
  Tot heden toe heb ik niets te klagen maar heb dan ook niets besteld tijdens het dieptepunt november-februari.
  Nu wacht ik op een brievenbuspakketje, dat komt in de regel op tijd. Afkloppen..

  • ms

   Deze keer heb ik me niet opgejaagd. Rond nieuwjaar wel, het betrof een nieuwjaarskado.

   Maar er verdwijnt wel meer en meer zodat je wel aan slechte bedoelingen gaat denken. Zeker in dit geval.

 5. elsjeveth

  Dat is inderdaad heel vervelend maar wie weet zweeft het unieke stuk ergens rond in de pakkettenwereld en heeft niemand er plezier van. Dat zou ook zomaar kunnen…

  • ms

   Dat zou ook kunnen. Zo mysterieus als het mysterie van de verdwenen sokken.

   Het één is niet goed en het ander deugt niet.

 6. Frohe Ostern wünsche ich dir
  LG Bernhard

 7. Oh dat is niet leuk.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén