Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Het nieuwe normaal?

Hoe erg is het niet dat je een burgemeester van een gemeente waar de Maas tot aan de lippen staat, hoort vragen om niet naar daar af te zakken om naar die Maas te gaan kijken? Ramptoeristen die risico’s willen nemen, maar op die manier, al wie daar wél nodig is, het werk bemoeilijken.

Over de dagelijkse berichtgeving van de ondergelopen horecazaak in Durbuy wil ik het niet hebben. Ieder bekijkt het vanuit zijn eigen oogpunt, maar water op kniehoogte in de horecazaak van een bekend persoon vind ik niet te vergelijken met het artikel en de beelden van heel Durbuy dat verzwolgen lijkt door de rivier.

Ook de familieclan met een B&B in de Ardennen en een kasteel in Frankrijk moest even laten weten dat hun domein onder water lag. De woning(en) staan hoog genoeg. Misschien hebben ze dat enkel op het smoelenboek gepost en heeft de pers dat opgepikt. Ik laat hen het voordeel van de twijfel, gewoon omdat ik de gezapigheid van de stamvader wel mag. Maar het reduceert de échte slachtoffers maar weer tot figuranten.

Moest Sloef nog geleefd hebben, hij zou gezegd hebben: “Mensen zijn rare wezens”.

Previous

Landen Plage

Next

Rap content

9 Comments

 1. Het nieuwe normaal. Ik mag hopen van niet… maar ik vrees ervoor.
  Ik leef mee met de mensen die familie, buren, vrienden verloren. De mensen die nu op straat staan met niks. Een nachtmerrie die realiteit werd en de angst die je nooit meer verlaat.

 2. elsjeveth

  Die wijze Sloef, hij had het mensenras helemaal door. Woensdagavond hoorde ik een grijze ouwe stoffige niet nader met naam te noemen zgn. voetbalcommentator zeggen dat Limburgers niet zo moesten piepen nu ze met wateroverlast te kampen hadden. Dat zo´n malloot nog een podium krijgt…

  • ms

   Weet je wat me nu ontroert (ben ik toch nog wat menselijk)?

   Lezen dat de Maas in grensoverschrijdend overleg werd aangepast in de jaren ’90, dat er massaal in Vlaanderen goederen worden verzameld die allemaal voor Wallonië bestemd zijn.

   En dan halen we onze schouders op voor mensen die zich interessant willen maken door gekakel i.p.v. gepiep.

   Wat heeft me nu ook wat gestoord? De politiek mengt zich en vraagt zich af waarom de mensen zo lang op hulp moesten wachten.

   Omdat de natuur zich niet houdt aan wetten en regels, net zo min als dat virus dat doet.

   Het had de politiek gesierd hadden ze vanmorgen hun bewondering en dank uitgesproken voor al die mensen die lijfelijk die dam aan de Maas dicht en die stuw in Monsin recht hebben gehouden.

   En nu ga ik efkes vloeken, maar dat doe ik wel mondeling.

 3. Mensen…..
  Met de echte slachtoffers heb ik diep meelij. Voor de serieuze helpers, vrijwilligers ook, heb ik groot respect.

  • ms

   En de praat achteraf is ook voor niks nodig zoals die ene die zich ging afvragen of mensen wel in een vallei zouden moeten wonen …

   De Lage Landen zijn één grote vallei. En in Duitsland is de berg met de huizen er op weg gespoeld.

   Het heeft dus echt 48 uur aan een stuk doorgeregend. Dat ze hun douche maar eens gedurende 48 uur laten lopen …

 4. Dat geklets waar je niet goed van wordt. 😣
  Gezwam in de ruimte en druk ik het netjes uit.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén