Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Een hedendaags verhaalke

Er was eens een flatboat* die vastliep.

De opvarenden besloten dat ze best het water insprongen om het ding los te trekken.

Tot grote verwondering was er een groep onder hen die dat niet wou. Die bleven mooi zitten en mopperen. Het was te gevaarlijk. Je weet niet wat in het water zit. Of stel dat ze zouden uitglijden op de bodem.

De anderen trokken en sleurden, niet enkel het gewicht van de boot, die was verzwaard met het gewicht van hen die niet het water in wilden.

De weigeraars zegden: “Zie je wel dat niet werkt”.
In een wereld die we niet meer herkennen hangt het mijnen hoebel uit, niet het feit dat er mensen tegen de vaccins zijn. Ze hebben recht om te denken wat ze denken -misschien denken ze wel juist- en zodoende geef ik daar geen commentaar op.

Wat me dus mijnen hoebel uithangt is het feit dat er sommigen van die andersdenkenden wél commentaar hebben op mijn -weloverwogen en bewuste- beslissing om me wél te laten vaccineren en enkele experts wél te vertrouwen. De woorden “kuddegeest” en “gebrainwasht” -wat is mis met gehersenspoeld?- zijn al een paar keer te veel gevallen.

Dat ik mijn vertrouwen stel in enkele van die experts -niet in allemaal, wees gerust- vind ik geruststellender dan veel van de aangehaalde tegenargumenten die sommigen van FB blieven te halen.

Zo nog even snel voor het afsluiten van een tweede coronajaar moest dit me even van het hart.

____________________
* Bewust gekozen Engelse benaming omdat de Nederlandse interpretatie van “Platbodem” in deze context niet juist aanvoelt.

Previous

Het elfde venster

Next

Vandaag … één januari 2022

8 Comments

 1. Vandaag heb ik mijn derde prikje gehaald. Dat ging in tegenstelling tot eerdere berichten in de krant heel vlot. De dienstdoende Rode Kruismensen die erop moesten letten dat we niet flauw vielen maakten geintjes en het was allemaal heel ontspannen. Alleen doet nu mijn linkerarm pijn, dus van meehelpen de platbodem vlot te trekken zal het even niet komen. 🙂

  • ms

   Het is wel raar hoe het bij de ene anders is dan bij de andere.

   Van mijn twee eerste AZ vaccinaties heb ik niet echt geweten, enkel een poosje een ijl gevoel in mijn hoofd. De derde, Pfizer, helemaal niks.

   Luc had een licht pijnlijke arm bij zijn twee eerste Pfizers, niets bij de derde.

 2. Goede vergelijking.
  Ik ben het met je eens, voor zover ik weet denken veel meer mensen er zo over zodat je gaat denken: er valt iets te zeggen voor verplichtingen.

  Van de booster voelde ik niets, ook erna niets.

  • ms

   Mij kan het niet schelen als men zegt: “ik doe het niet”. Ik ga niemand mijden.

   Ik ben gevaccineerd en een andere gevaccineerde kan het me ook doorgeven. Ik bezie dat niet als een mislukking maar tegenstanders gebruiken het als argument.

   Als dat betekent dat ik minder ziek word is dat geen mislukking maar uitermate geslaagd.

   Maar wat te denken van de eerste dag dat kinderen hun vaccin konden krijgen en dat er tegenstanders stonden te demonstreren1?

   Is dàt dan niet je mening opdringen? Heeft dàt dan geen impact op kinderen?
   ____________________
   1 Het Nieuwsblad

 3. Treurig… 🙁

 4. Wat men schrijft op FB laat ik voor wat het is. Echte cafépraat kun je daar lezen.
  Mijn beste wensen voor 2022.

  • ms

   Maar er zijn echt wel slimme mensen die die cafépraat voor zoete koek slikken.

   Of zouden complottheorieën zo hip zijn dat men ze overal wil zien?

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén