Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De uitrusting

Eigenlijk had ik al halvelings gezegd dat ik nog wat over de volksverhuizingen zou vertellen.

Eigenlijk is het heel erg simpel: we hebben elk een reiskoffer, een eendagskoffer en een wandelbak, meestal ook nog vervolledigd met zwemgerief en reserve.

Daar komt bij: mijn fototoestel en toebehoren, Luc zijn filmgerief.

Ik neem ook nog een beautycase mee, dat heeft Luc niet … nodig.

Daar komen nog de tas met beddengoed en de gele bakken bij. Dat zijn twee gele plastic picknickmanden die ik jaren geleden aanschafte.

In de ene zitten zaken die je nodig kan hebben als je een huisje huurt zoals zjatten -aangezien ze in die huisjes meestal kopjes voorzien en ik niet uit vingerhoeden drink, een flesje handwasmiddel, wat afwasmiddel, …

In de andere komen etenswaren die je ter plekke niet gaat kopen. Je kan het wel maar ik zie me nog geen kilo zout gaan aanschaffen om even bij het ontbijt een snuifje op mijn ei te strooien. Zo is er wel meer: kaneel voor op mijn honing, candico siroop voor bij mijn banaan, …

Over wat we aan kledij meenemen vertelde ik al: gewone gemakkelijke kleren zoals jeans en sweaters/T-shirts, lamzakkleren om op de zetel te hangen, wandelkleren en madammekleren.

Vraagt Luc toch één van de voorbije dagen: “moeten we nu ook paardenkleren gaan voorzien?”

Ik heb niet geantwoord, heb enkel met mijn hand ergens ter hoogte van mijn voorhoofd een beweging gemaakt.

Maar ik bedacht toen dat ik toch wel de blauwe werkmanssalopette had meegenomen en me ergens in september een paar katsjoe botten had gekocht in de Kringwinkel.

Previous

Diëten

Next

BBC en de Duitse zenders

12 Comments

 1. Het is voor het eerst in je log dat ik google moest aanslingeren voor verduidelijking. Maar nu weet ik wat katsjoe botten zijn en een werkmanssalopette is. (En ik ga dat nooit meer vergeten.) Wat ik altijd meeneem naar een vakantiehuis zijn een paar goede messen, een fatsoenlijke koekepan en een snijplank. Om best goed te verklaren redenen zijn de eerste twee altijd van barre kwaliteit en de snijplank is steevast te klein. Net als Luc laat ik mijn beautycase meestal thuis, maar de droogkap gaat mee! 🙂

  • ms

   De messen zitten in de eerste mand, bij de zjatten. Een pan nemen we niet mee.

   Had ik de juiste schrijfwijze: “caoutchouc” gebruikt had je waarschijnlijk niet moeten opzoeken.

   Luc droogt zijn lokken op natuurlijke wijze … 😂

 2. Duidelijk goed georganiseerd en voorbereid!

  • ms

   Dat heb ik altijd gehad. En al doen we niks op vakantie zou in het toch zonde vinden als we onze tijd zouden moeten verdoen om iets te gaan kopen dat we niet bij hebben.

   Het is natuurlijk niet allemaal zo ineens gekomen, het is door de jaren heen zo gegroeid.

 3. Dat is veel, ik zou dat inderdaad een volksverhuizing noemen. ☻
  Alleen toen we nog met het gezin gingen kamperen hadden we zoveel spullen bij ons dat we een aanhangwagen nodig hadden.

  • ms

   Al we enkel op hotel zouden gaan, zou daarvan natuurlijk een groot deel wegvallen.

   Maar op vakantie wil ik vakantie en geen beslommeringen van: “oh, neen! We hebben geen ontsmettingsmiddel of pleisters bij”.

 4. Een goed overwogen en voorbereide volksverhuizing.

  • ms

   Het zal ons aan niks mankeren … alhoewel … wie weet krijgen we ooit geen nood aan een koekenpan … 🤔😃

 5. elsjeveth

  wij hebben hier de zgn. vakantiedoos. Peper en zout, extra wc rol, je weet maar nooit, spelletje kaarten (wat we nooit spelen) kurkentrekker, flessenopener, wc verfrisser en oh jee waar heb ik de beautycase gelaten. Waarschijnlijk tussen de dozen met opschrift ´mission impossebel´

  • ms

   De WC-verfrisser hebben wij niet mee, een spel kaarten ook niet.

   De beautycase? Een goed gedacht is goud waard. 😂

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén