Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Worst-case scenario’s

Daar ben ik goed in. In het bedenken ervan. Niet constant en niet altijd. Maar wel bij uitstappen. Ik bereid me daar op voor. Verklaar me niet gek. Het verleden heeft me geleerd dat je het zo zot niet kan bedenken of het kan gebeuren.

Erger vind ik het als een fiasco zich voordoet zonder dat ik het voorafgaand had voorzien en overdacht. Dan weet ik niet altijd goed hoe reageren.

Moest ik al die scenario’s uitschrijven en er fictieverhalen van maken, ik had een hele bundel en kon er een boek mee uitgeven.

pske van mske:

  In een poging om verengelsing tegen te gaan, wou ik een waardig Nederlands woord voor “worst case scenario” vinden. Ik kreeg “in het slechtste geval”. En dat vond ik nogal omslachtig en niet helemaal de lading dekkend.Previous

Tags

Next

Gelukkige verjaardag Nicolaas

12 Comments

 1. peter grey

  ‘It’s the first draft of a worst case scenario’, zong heel geestig de (fantastische) band dEUS, en in mijn oude stamkroeg verkocht men bij wijze van borrelhapje een worst-kaas-scenario. Ik ben gelukkig een beetje opgehouden met het bedenken van wat allemaal mis kan gaan. Je zou ervoor terugschrikken nog iets te gaan ondernemen. (Dat doen jullie niet!). De ervaring heeft geleerd dat mocht er iets misgaan er altijd wel een mouw aan te passen is. Tenzij natuurlijk de trein vanwege motorstoring van drie kilometer hoogte neerstort, maar dan is er al eerder iets nogal fundamenteel fout gegaan. 🙂

  • ms

   Het lijkt wel wat op de valies inpakken, maar dan mentaal. In de valies houd je ook rekening met factoren. 😂

   Neen, voor thuis blijven doe ik niet. Ook niet voor “voorgevoelens”. Die had ik ooit wel eens maar ze kwamen niet uit. Worst-case scenario’s soms wel.

   Ik ben mondeling niet gevat genoeg al ben ik dan weer wel goed in het mouwen aanpassen.

 2. Ik ben ook te vaak een worst-kaas-denker.

  • ms

   Soms komt dat wel eens te pas. Als zo’n situatie zich voordoet en je kan ze tot je eigen voldoening afstoppen.

   Maar als je dan met je mond vol tanden staat dan houd je er een slecht gevoel aan over.

   Ik toch.

 3. Mijn worst-kaas-gedachten beperken zich tot de koelkast.

 4. elsjeveth

  Ik ben irritant optimistisch volgens mijn zoons. Ook wel een beetje jaloers af en toe op mensen die minder naïef zijn dan ik wat worst kaas scenario’s betreft.
  Zal heus zo’n vaart niet lopen zeg ik dan …

 5. Denken wat mis kan gaan is zo gek niet. Dan ben je min of meer voorbereid als het echt mis gaat.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén