Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ga naar huis

Vele jaren geleden deden wij wel eens iets in familie-verband en toen ik voorstelde om de Lesse af te varen was iedereen akkoord … tot het volledig op poten stond. Toen kwam er hier wat tussen, was er daar een tegenargument en het kwam er niet van. Het kwam er nooit van.

Het is dus dààr aan de Lesse ook van dat. Iedereen is daar. Iedereen wil de Lesse afvaren. En wat eens als een avontuurlijk iets werd bezien is nu een file op het water.

In het artikel in “Het Nieuwsblad1 lezen we dan ook wat we al langer wisten/dachten nl. de reden waarom zoveel mensen op dezelfde plaats willen zijn. Iets wat één of andere op sociale media toont is dus de moeite waard om ook eens te doen, zo ook de Lesse.

Nu zou ik de Lesse niet meer willen afvaren. Als ik de foto’s zo bekijk, kan ik misschien beter de Ring rond Brussel eens proberen. Avontuur gegarandeerd.

Maar het avontuurlijke van zélf iets te ontdekken zit er bij de sociale media toeristen blijkbaar niet in.

Het zal alleen maar erger worden.

En wat denk ik dan bij het lezen van artikels in de media die het hebben over de minder bezochte alternatieven en die aanraden om dààr eens een kijkje te gaan nemen?

Zwijg!

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Het verval

Next

Iet plezant doen … maar

10 Comments

  1. Dat is inderdaad wel grappig ja. Gaat iedereen dáár naartoe. Voordeel is dan wel dat de ‘oude’ attracties onbezocht blijven. Kunnen we weer gewoon naar Venetië en, wie weet, de Lesse afvaren. 🙂 (Prachtige header-foto trouwens MS!)

    • ms

      In Venetië probeerden ze het binnen de perken te houden door inkom te vragen, blijkbaar werkt het niet zo goed. De prijs verhogen zou een optie zijn, maar dan gaan ze naar toerisme voor de gegoeden. Dus opteren ze om met reservaties te gaan werken.

      Venetië zag ik -gelukkig- nog voor het er te druk werd, zo’n 23 jaar geleden.

      Ik zag ergens een foto van het viaduct hierboven, vond het er imposant uit zien en wou het in het echt zien. De volgende keer naar Schotland reden we via Ribblehead met zijn snoezig stationnetje, het viaduct en de pub en we waren er zo goed als alleen.

      Daar besloot ik dat ik Glenfinnan ook wel wou eens wou bekijken, dat staat namelijk afgedrukt op een Schots 10£ biljet. Toen we er aankwamen zijn we niet eens uitgestapt maar gevlucht, zo snel we konden. Mja, ergens logisch dat ik niet wist wat een wespennest dat was, we zijn geen Harry Potter fans 😏😮.

      We zijn dan maar naar Kilchurn Castle gereden. We waren er niet alleen, maar we waren er ook niet met velen.

  2. Een bewijs te meer dat de meeste mensen echte kuddedieren zijn.

  3. Een begrijpelijk argument, al zou het mij juist niet aanspreken. 😉
    Het viaduct vind ik ook erg mooi, althans, de foto.

  4. ms

    Het was een erg indrukwekkend viaduct. Er reed nog een trein, die staat ook nog ergens op de foto’s van toen. En verder was het er, behalve het stationnetje en de pub, eerder een desolaat gebied. Bovendien was het er mistig wat de algemene verlaten indruk nog versterkte.

    Een jaar of twee geleden zag ik een reportage op BBC en die passeerde er ook. En ik dacht: “Oef! Gelukkig waren wij er al”.

  5. We vaarden zo’n 30 jaar geleden de Lesse af en het was toen al overbevolkt. Wij zegden een toen al ‘nooit meer’. Waar komen ze nu mee af? Komkommertijd…

    • ms

      Ik moet even gaan denken wanneer we het planden, rekening houdend met de leeftijd van mijn dochter, hoe oud ze toen was, is dat nu zo een 34 jaar geleden dat we niet gingen. 😂

  6. elsjeveth

    FOMO hoorde ik laatst iemand zeggen over mensen die overal geweest denken te moeten zijn wat ze op socials lezen. Fear of Missing Out.
    LOL om je opmerking over de ring van Brussel. Ik snap je punt.
    Mijn zoon en vriendin bezochten een aantal jaar terug Thailand.
    Aanrader was het strand waar de film Blue Lagoon is opgenomen.
    De domper was enorm…een mierennest vol toeristen.

    • ms

      Wel ja, je verwacht je daar niet aan hé. Wij bij Glenfinnan ook niet. Eigenlijk was het een bezienswaardigheid op zich.

      Jammer eigenlijk dat ik dáár geen foto van nam. 🤔

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén