Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Belgische chocolade

Er is nu eens niks op die TV. Daarover zijn Luc en ik het eens. Behalve een nieuw seizoen op vrijdag en een herhaling van een nog niet eerder herhaald seizoen van Vera op zaterdag viel er de laatste tijd niet veel te beleven.

Luc neemt nochtans film na film op, die we film na film, zonder bekijken, na het lezen van de samenvatting, weer van de geprogrammeerde lijst gooien.

Meestal hebben we die al -soms zelfs meerdere keren- gezien en veelal betreft het een soort kerstfilms zonder kerst, zoetsappig, met de nodige misverstanden en afgezaagd tot en met.

Toch keken we naar: “Love, Romance & Chocolate1“. Gefilmd in Brugge en niet zo enerverend als de andere aangezien er niks in gebeurde behalve een verhaal zonder al te veel -gebruikelijke- misverstanden en vooral veel zichten van -en publiciteit voor- Brugge.

Dat herinnerde wat aan een film van een hoopje jaren terug: “In Bruges2” die niet zo “love-achtig romantisch was en ook niet zo chocolade-geladen maar eerder wat de criminele toer op ging.

Toeval? Of zit er uitgekiende promotie achter? Nu ja, de Bruggelingen kunnen er maar wel bij varen.

Maar herinner ik me nu niet dat er net vóór corona een artikel in de krant stond waarin men het had over maatregels om de toestroom aan buitenlandse dagjestoeristen in te perken3? Ja toch!

____________________
1 Love, Romance & Chocolate
2 In Bruges
3 Het Laatste Nieuws
____________________

Previous

Op elegante wijze

Next

En deze keer …

14 Comments

 1. Ik heb zo de indruk dat alle programma’s herhalingen zijn. Veel televisie kijk ik momenteel niet en heb niet de indruk iets te missen. Indien wel zal mijn vrouw me er wel attent op maken. Zij kijkt hier het meest televisie.

  • ms

   Ze verplichten je zo om een abonnement te nemen een van de streamers …

   Binnenkort kan je zelfs de reclameblokken niet meer doorspoelen.

   En de VRT … gaan besparen zodat ze een paar een dikke pree kunnen geven.

   De TV buitengooien? Luc kijkt wel graag sport en dat is er wél nog.

 2. Misschien is het promotie, niet echt slim dan.
  Het toerisme is een plaag in veel grote steden, ik wil er niet meer naar toe. De laatste trip was Maastricht, een prachtstad maar we liepen mee met de drom.
  Toch lees ik nu een stukje over Venetië (NRC), waarin iemand schrijft dat de bezoekers zich daar beter gedragen dan elders. Zonder gemopper, rustig wacht men overal zijn beurt af. Het kan dus wèl.
  Of het waar is weet ik niet.

  • ms

   In Venetië ga je wel moeten -of moet je al- betalen als je er geen verblijf boekt.

   Maar daar hadden ze het dan ook niet zo voorzien op de aanmerende cruiseschepen die wel voor last maar niet voor lust zorgden.

   Misschien is dat ook voor Brugge zo.

   • Als je die zeereuzen ook ziet in vergelijking met een kleine haven….
    Ik ken het alleen van foto’s, dat is al duidelijk.

    • ms

     Dat is een massa toeristen die ineens een stad overspoelt en ’s avonds weer aan boord gaat eten en slapen.

     Ik kan er me iets bij voorstellen.

 3. Ik ben niet echt dol op chocolade, soms een klein stukje witte chocolade lust ik wel, maar volgens mijn zwager heeft witte chocolade niets met chocolade te maken. Nou dat zal dan wel zo wezen.
  Ik wens je een fijne zondag toe.

  • ms

   Dat beweert men altijd dat witte chocolade niks met chocolade te zien heeft. Maar dat klopt niet helemaal. Witte chocolade wordt gemaakt met cacaoboter.

   Je kan het dus evengoed witte chocolade blijven noemen. Luc eet ook liefst de witte.

 4. elsjeveth

  De toestroming van buitenlandse bezoekers inperken was een loffelijk streven maar wel rigoureus doorgevoerd met de plotse corona lockdown. Logisch dat er nu weer extra aandacht aan de chocolaatjes wordt besteed 🙂

  • ms

   Dat ze promoten vind ik normaal, maar ze moeten het niet alleen voor Brugge doen en al zeker niet als die stad zich al overspoeld voelt.

   Belgische chocolade verkopen ze namelijk ook in andere steden.

   Ja, die lockdown maakte ineens een einde aan het dagjesmensentoerisme.

 5. In Brugge is het toerisme inderdaad een plaag geworden, vooral voor de vaste bewoners.

 6. Nee, er is niks op tv. Daarom was ik onlangs zo blij met De Ridder op Een. Weliswaar uit 2012, nieuw voor mij. En dan stoppen ze er ineens mee, middenin een seizoen. Ik was juist zo gewend aan mijn bijna-dagelijkse portie Helena.

  • ms

   De Ridder waren wij ooit, lang geleden, beginnen kijken, maar we zijn er snel mee gestopt. Ik kan het niet zo goed hebben dat er ene die wat meer is denkt dat hij een ander mag afblaffen.

   Het is in realiteit al zo, daarom hoef ik het dan ook niet nog eens op TV te zien. 😁😱

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén