Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Verhuizen voor je vijftiende

Toen ik vroeger aangaf dat ik me nergens thuis voelde omdat ik al zo vaak was verhuisd kon iedereen wel straffer. Toen ik vroeger vertelde dat ik al meerdere scholen had gehad, hadden anderen er veel meer. Ik hield ermee op, met dat te zeggen.

En nu lees ik dat verhuizen voor je vijftiende later meer kans op depressies geeft1. Heb ik een depressie? Ik denk het niet. Maar ik kan me nooit ergens echt thuis voelen, nooit en nergens. Ik kan gewoon nergens aarden.

Weet je, op onze zolder, staat een muur van bananendozen … voor het geval van een volgende verhuis.

En mijn reiskoffer? Die is nooit leeg. Het meeste gaat wel weer in de kast, maar dingen die ik op volgende mini-vakantie nodig heb, blijven er gewoon in. Heb ik ze nodig, kan ik ze evengoed uit de koffer halen dan uit de kast.

Te gek voor woorden? Ik weet het. Maar het is de aard van het beestje.

____________________
1 Het Nieuwsblad

Previous

Nummerplaten

Next

Start!

15 Comments

  1. In het huidige huis voel ik me tot nu toe het langste thuis. Al meer dan 30 jaar. Langer woonde ik nooit ergens. Ook niet thuis bij de ouders. Daar was de chaos nog wel eens aanwezig en veiligheid ver te zoeken. Dus daar was ik relatief jong weg. Daarna met huidige vrouw en toen mijn verkering, 5 keer verhuisd. Ik denk niet dat een grote verhuizing er snel aan staat te komen, maar je weet maar nooit…..

  2. Ik voel me reeds meer dan 30 jaar “thuis” in onze woning. Ik zie me nog niet rap verhuizen of het zal naar een WZC zijn in de hopelijk verre toekomst.

  3. Ik ben al te vaak verhuisd en hoop dat nooit meer mee te maken.

  4. Je hebt geen tijd gehad om wortel te schieten door het vele verhuizen. Ergens wortel schieten is heel belangrijk, zeker voor een kind.

    • ms

      Omwille van het werk van mijn vader verhuisden we van Antwerpen naar Oostvlaanderen (jouw streek) toen ik in de 2de kleuterklas zat, van Oostvlaanderen naar Brabant (grens met Oostvlaanderen) toen ik in het tweede leerjaar zat, van de uiterste westzijde van Brabant naar de andere kant (oostzijde van Brussel) toen ik in het tweede middelbaar zat. Daarna heb ik me nergens meer “thuis” gevoeld. Ik was nooit “een van hen”.

    • Zo heb ik het ook ervaren.

  5. Ik heb eens geteld in hoeveel verschillende huizen ik heb gewoond, ik kwam op tien, dus dat valt wel mee dacht ik. Maar in mijn kindertijd heb ik in vier verschillende huizen gewoond, dat was wel allemaal binnen dezelfde woonplaats. Daarna ging ik studeren in A’dam en daar heb ik twee verschillende adressen gehad. Daarna verhuisd naar Zaandam, toen naar Middelburg , dan naar Vrouwenpolder waar ik nu op het tweede adres woon. Tja verhuizen geeft vaak de kans om veel dingen weg te doen die je eigenlijk niet meer nodig hebt en die je met een verhuizing weer tegenkomt.

  6. Ik denk niet dat je meer geaard kan zijn dan ik ben. Ik woon al mijn hele leven in dezelfde straat, 3 huizen van waar ik ooit geboren ben. En ik weet wel zeker dat ik hier nooit weg ga. Misschien wel uit dit huis, maar nooit uit mijn dorp.
    Maar, net zoals jij, heb ik ook altijd een koffertje met gerief klaar staan om snel weg te kunnen want hier graag wonen wil niet zeggen dat ik niet graag weg ben. Wij grijpen alle kansen aan die zich voordoen.

  7. elsjeveth

    Op mijn 5e verhuisden we met hele gezin van de randstad naar Zeeuws-Vlaanderen. Voor de zussen meer een schok dan voor mij, ik ging nog net niet naar school.
    Daarna diverse malen verhuisd van hot naar haar. Mijn moeder en zussen vlogen uit naar het buitenland. Zover is het bij mij niet gekomen.
    Maar gelukkig voel ik mij al snel ergens thuis, anders had ik een probleem gehad denk ik

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén