Complimenten

Om één of andere reden dacht mske terug aan alle bloggers die hier ooit reageerden in de trant van: “wat een leuke schrijfstijl heb jij” of “ik kom hier graag lezen” en die na het ontstaan van FB hun schup afkuisten en niets meer van zich lieten horen.

mske is eigenlijk blij dat ze nogal argwanend tegenover zulke reacties staat. Ze zou die mensen eens moeten gaan mogen zijn.

Nu ja, we weten al langer dat de wereld aan elkaar hangt van geveinsde sympathieën en andere dingen die mske niet zo netjes vindt. Haar moeder wist het haar ook al te vertellen toen ze kind was. Toen zei die: “je moet leren mouwvegen of je gaat nog veel bleiten in je leven”.

mske is geen bleiter maar nog steeds geen mouwveger ook niet en als mske een compliment geeft, dan is het gemeend.

Nu wil ik hier een prentje bij zetten en blijkt 1 maart complimentendag te zijn. Poeh! Wat wij van die opgedrongen vrouwendag, soepdag, complimentendag, … dag denken hoeven we niet meer te herhalen zeker? Als het opgedrongen wordt is het nóg vreselijker.

8 gedachten over “Complimenten

 1. Hihi.. en dan link je dat woordje ‘bleiten’ ( wat wij ook wel gebruiken) en niét dat ‘mouwvegen’! was juist zo nieuwsgierig naar wat dát betekende!
  Oggot.. complimentendag? ik vind het erg dat dat soort dagen moeten bestaan hoor.. alsof mensen anders te weinig complimenteus zijn. Maar ik heb op een andere blog eerder al begrepen dat ik ook al niet ‘dankbaar’ genoeg ben als ik dat niet overdreven genoeg laat blijken..! Ik weet niet.. complimentjes kunnen op veel manieren, maar horen sowieso gemeend te zijn hè.

 2. Zo! Ik heb het aangepast. Ik wist niet dat jullie dat ook niet gebruikten. Nog wat synoniemen nodig die hier in zwang zijn? Gatlekker, bazenpoeper, …

 3. En wat gedacht van een kontkruiper?
  Ik ben van het idee dat je met complimentjes niet te kwistig moet omspringen want dan verliezen ze hun betekenis.
  En met naar de mond praters ben je ook niks.Die vinden alles goed brrrrr.

 4. Dank je Olive. Ik vind wel altijd iets om over te vertellen. Soms denk ik wel eens aan de dag dat ik geen inspiratie meer zou hebben. En soms denk ik: “wie leest die nou?”

  Maar dat lijkt ook nogal mee te vallen.

  En waarom niet? Zolang ik en de kat het leuk vinden.

 5. Op tijd en stond een welgemeend complimentje geven kan wonderen verrichten bij de persoon die het krijgt.We zouyden dit meer moeten doen en complimentendag wil er ons aan herinneren om dit niet te vergeten.

Wat denkte daarvan?