Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Copycats in reacties

Stel, mske gaat ergens lezen of kijken en ze wil daar reageren, dan gaat ze niet reageren met dezelfde woorden of dezelfde stijl als diegenen die voor haar reageerden. Of ze zegt niets als alles al is gezegd of ze reageert op een specifiek iets dat de vorige reageerders over het hoofd zagen.

Schering en inslag! De volgenden reageren ook op dat specifiek iets. Krijtelijk is dat! Iets dat mske als iets persoonlijk ziet gaan ze aan de lopende band kopiëren. Om sjagrijnig van te worden.

Voor diegenen die graag veel reacties hebben, zal het er nu niet op aankomen, maar voor iemand die het liever persoonlijk ziet …

Nu zijn er mensen die zeggen dat dat toeval is, dat twee mensen hetzelfde denken. Dat kan natuurlijk. Maar zoals gezegd, als het er al staat, dan zet mske iets anders.

Gelukkig staan nu tenminste de oudste reacties bovenaan, dat was vroeger wel anders. En sjagrijnig van worden doet mske ook niet meer. Ze zei alleen maar: “schrijf daar maar eens een stukske over”.

Previous

De frisse snit

Next

Ze zijn er weer

6 Comments

 1. …euh… ja, dat doe ik ook: alleen reageren als ik iets (nieuws) te zeggen heb. Dat betekent wel dat ik niet bij iedereen altijd reageer. Reactie gewoon om het getalleke omhoog te zien gaan vind ik niet nodig. Het is wel leuk zo nu en dan als blijkt dat een bepaald persoon nog meeleest.

 2. ms

  Precies!

 3. Gettie

  Als ik niets te zeggen heb hou ik wijselijk mijne mond; zoals ik nu had moeten doen want oma moetje heeft het al gezegd.

 4. Ik hou ook niet van dat napraten in reacties. Het gebeúrt weleens per ongeluk.. en omdat je bij een ander je reactie niet weg kunt halen, is het dan jammer, anders zou ik het doen.
  Het is wel opvallend ja, dat degene die als eerste reageert blijkbaar veel aanhangers heeft.. hoewel een écht heel tegenstrijdige mening toch niet zo heel snel gecopieerd wordt. Maar een detail eruit pikken en daar dan iets over zeggen.. jaaa, dat is interessant hè, dus dan zijn er wel copycats ja. Ik zou er niet van wakker liggen eerlijk gezegd hehe.. álles beter dan hele plaatjes en/of songteksten geknipt en erin geplakt.. dat eerste kan gelukkig niet bij Skynet.. het laatste knip ik er net zo hard weer uit!

 5. ms

  Wakker liggen doe ik er niet van, sjagrijnig worden ook niet. Efkes mijn schouders ophalen en het aan de kat vertellen.

  Ze mogen weten dat ik het in het snotje heb … voor zover ze hier komen lezen ten minste.

 6. Ik denk niet dat zíj daarvan wakker liggen.. dat jij ze in het snotje hebt. Vermoed zelfs dat ze dat helemáál niet kan schelen!

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén