Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Ongastvrij? Integendeel!

Een blog, daar kan je alles op kwijt! Alles! Alles? Behalve natuurlijk de beperkingen die je jezelf op legt. Zo zijn er de dingen die je helemaal niet vertelt, waar de buitenwereld geen weet van heeft dat ze het niet weten. Dan zijn er de andere dingen waarvan je een stukje vertelt en waarvan de buitenwereld kan vermoeden dat er meer achter zit.

Maar er zijn ook de dingen die je verzwijgt omdat je vindt dat andere bloggers daar verkeerd op reageren, theatraal bijvoorbeeld. En waar je bovendien van weet dat de persoon in kwestie, die je zeer na staat, helemaal niet graag heeft dat het geweten is. Dàt zijn de dingen die je verzwijgt en waar je absoluut geen probleem mee hebt om ze niet te vertellen.

Nu duikt er echter een ander fenomeen op.

Pas op hoor, we gaan ons weer eens razend populair gaan maken..

Maar zo lezen we soms dat deze of gene blogger zomaar bij een andere op bezoek gaat. Dat is natuurlijk heel erg gezellig om nieuwe mensen te leren kennen … alleen … mske wil geen bezoek op het onverwacht. Dat andere mensen om deze of gene rede zomaar op bezoek kunnen gaan wil niet zeggen dat iedereen met open deur moet staan wachten. Ongastvrij? Helemaal niet! Er zijn bloggers, hopelijk weten ze zelf dat ze daarbij horen, die hier hoogst welkom zouden zijn, maar dan nog … nooit op het onverwacht. Want die welkomen die verdienen dat mske hen uitermate gastvrij kan ontvangen en dat kan niet als er zomaar iemand op het onverwacht in haar planning stapt. Als mske bezoek ontvangt wil ze zich ook 100% aan die mensen kunnen wijden. Kunnen we nu verder doorgaan met zeggen dat we in Landen wonen? Of houdt dat een risico in?

We lezen ook dat deze of gene blogger zomaar bij een andere op bezoek gaat in de kliniek. Dat is natuurlijk heel erg vriendelijk en heel erg meelevend … alleen … mske wil geen bezoek in de kliniek. Buiten enkele zeer nastaanden hoeft er niemand te komen kijken naar een ziek mske. Nu is de kliniek -houden we maar hout vast- iets waar we momenteel helemaal geen rekening mee houden, buiten een hospitalisatieverzekering, maar we willen toch maar zeggen: “doe het niet” of vraag het gewoon efkes op voorhand aan Slow.

“Geen compromissen meer” besloot mske na de scheiding van Ex en als we rekening moeten houden met het voorgaande dan kunnen we weer beginnen met ons woorden te wikken en te wegen.

Een verrassing is leuk, maar soms zou een mens liever hebben dat er rekening gehouden werd met wat hij/zij zélf wenst.

Previous

Muggen

Next

Ons huis

1 Comment

 1. 25-09-2006, 16:12:59
  Wel,
  ik kan je daar alleen maar in bijtreden.
  Ik lees dat ook, van die bezoeken in de kliniek. En ik kom daar ook regelmatig in terecht, in die kliniek. Maar ik heb eerlijk gezegd toch liever niet dat de halve blogwereld daar bij mij op bezoek komt. ’t Is niet omdat ik er een blog op nahou dat ik publiekelijk bezit geworden ben hé. Maar bon, ze zeggen van mij dat ik een spécialleke ben, dus er zullen vast wel mensen zijn die zo een bezoeken wél fijn vinden, en die mij een hele rare kwiet zullen vinden als ze dit lezen. Er moeten nu eenmaal mensen in soorten zijn.
  En ik ben ook zo een blogger die niet alles prijsgeeft. Mijn hele leven hoeft niet op dat blogske te staan. Behalve wat ik kwijt wil, de rest hou ik lekker voor mijzelf. Dus mensen die denken dat ze mij kennen omdat ze mijn blog lezen, zouden nogal eens raar kunnen staan kijken als ze mij in ’t levende vers zouden leren kennen.
  http://kaatjes.skynetblogs.be
  kaatje

  —————————————————————————–

  25-09-2006, 20:00:23
  ))
  Dat is boel zoeken, hahahahaha. ’t Is maar om te lachen hoor…. Ook ik zet bijlange niet alles op m’n blog….eigenlijk zet ik er alleen maar de prettige zaken op (voor mij)en af en toe eens iets minder prettigs omdat ik het kwijt wil of toch een deel er van.
  Als sommigen die ziekenhuisbezoeken fijn vinden, dan is dat absoluut geen probleem. Er zijn er die daar deugd van hebben en als ze dat op voorhand weten zal dat zeker geen probleem zijn. Maar ik…..jongens, ik ben dan 10 keer raarder dan Kaatje en jij samen: de eerste keer dat ik één nacht in het ziekenhuis moet blijven (zwangerschap telt niet mee) moet nog komen en ik weet nu al dat ik geen bezoek ga willen, zeker geen onverwacht en nog zekerder niet van mensen die ik niet persoonlijk ken, hoe lief ze dat mss ook bedoelen.
  In het echt ben ik niet anders dan op m’n blog, ik kan niet anders doen…veel te moeilijk. Ik ga graag met mensen om, heel graag, maar ze moeten me de tijd geven om hen te leren kennen en zij mij. En wie daar geen tijd voor heeft die zal mij meer dan een rare kwiet vinden, LOL.
  http://dingskeisdebeste.skynetblogs.be
  dingske

  —————————————————————————–

  25-09-2006, 22:23:00
  efkes verduidelijken
  Ik ben in het echt ook niet anders dan op mijn blog hé.
  Maar wat ik bedoelde is: die blog, dat is maar een fractie van mij. Ik ben zo veel méér dan wat ik op mijn blog allemaal schrijf.
  http://kaatjes.skynetblogs.be
  kaatje

  —————————————————————————–

  26-09-2006, 00:47:34
  bezoeken
  brengt steeds vreugden aan, is het niet bij het komen dan bij het gaan.
  http://liliwens.skynetblogs.be
  liliwens

  —————————————————————————–

  26-09-2006, 17:24:39
  =^..^=
  hummmmmmmm….. ik ben één van die daders ))
  MAAAAAAR ik wil wel benadrukkken dat dat niet ZOMAAR gebeurde…. Nicole ( van den dwarsligger ) en ik waren reeds lang van plan om elkaar te ontmoeten en zodoende….
  In de grond ben ik het echter HELEMAAL met je eens…. ik zou het OOK NIET op prijs stellen dat men mij “onverwachts” komt bezoeken….

  http://talleke.skynetblogs.be
  Talleke

  —————————————————————————–

  27-09-2006, 10:49:16
  En ik,
  ik zet wél alles op mijn blog. Ge moet maar eens gaan zien!

  An
  anneke.vers@gmail.com

  —————————————————————————–

  29-09-2006, 09:39:29
  Niks
  Niks van aantrekken van wat een ander gaat denken. ’t Leven is te kort om wreed veel dingen te doen waar je geen zin in hebt. En inderdaad : zij die zeggen waar ’t op staat, die maken zich ni altijd populair, maar die die niks zeggen en toch ’t zelfde denken, die komen dan nadien zaaaaaaaaagen over al wa ze tegen hun zinnen hebben moeten doen of ondergaan. Groot gelijk ! Goe bezig !
  http://lost-soul.skynetblogs.be
  Lost Soul

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén