Het is al lang geleden. Zowat iedereen had een hotmailadres, ik niet. Ik had enkel mijn deftige mailadres dat door de klanten werd gebruikt.

Maar omwille van de mogelijkheid om te mailen en onbekend te blijven, zou ik ook zo een hotmail aanmaken. Ik wou sloef@hotmail.com maar dat was al ingenomen. Na veel vijven en zessen en veel onnozelheden uitproberen werd het iets dat ik eigenlijk niet wou, maar ik zat er aan vast.

Als naam had ik Trouble Smiths opgegeven. Waarom? Ik had zoiets grappigs gezien: een T-shirt met daarop: “Attention! Here comes Trouble”. Onnozel, zoals gezegd.

De tijden veranderden, er kwam een gmail voor de klanten en mijn echte mail hield ik voor de persoonlijke zaken. Hotmail bestond niet meer, dat was niet meer nodig.

Tot op de dag dat ik het nodig vond om terug zo een mailadres te hebben. De juiste rede weet ik niet meer, ik denk dat het kwam toen ik eens wou reageren op één of andere gazet omdat iets of wat me niet aanstond. En met welke naam maakte ik die mail aan? Met Trouble Smiths natuurlijk.

Allemaal interessante lectuur tot nu toe? Het wordt nog beter! Laatst haalde ik die speelmail nog eens van onder het stof. Ik wou hem gebruiken voor Runtastic. En wat zag ik? Die mail was zomaar aan dat oude hotmailadres gekoppeld, in die mate dat die hotmail als belangrijkste stond ingesteld voor de uitgaande mails. Daar was deze Trouble niet van gediend. Ik heb dat maar snel aangepast.

Genoeg van Trouble? Neen hoor, want wat bleek? Ik had een account gemaakt bij Runtastic en dat speelmailadres foutief opgegeven, waardoor ik een heleboel zaken miste. Toen ik het merkte maakte ik een correct account aan en heeft Runtastic zelf dat voor mij in orde gebracht. Ze hebben van twee accounts één juiste gemaakt. Ondertussen beklaag ik me al lang dat ik die niet op mijn echte mail heb laten komen.

Zodoende heb ik die speelmail maar bij mijn favorieten gezet, want in mijn andere mailbox lukt het niet. Daarvoor moet ik eerst de betalende versie van die mail nemen.

Als dat allemaal geen trouble is …