Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Dat komt ervan als je priegel schrijft

Ken je dat fenomeen? Je trekt een poos met elkaar op, vroeger bij de vakanties van de ziekenkas of zo of mensen die je leert kennen op vakantie. De klik is er en je wisselt gegevens uit met de belofte te schrijven? Ja? Ik ben er zeker van dat iedereen dat wel al meemaakte.

Dan kom je thuis en heb je verschillende mogelijkheden. Je schrijft en je krijgt antwoord. Dat is het meest logische. Maar het kan ook dat je schrijft en nooit antwoord krijgt. Of je schrijft niet. Dat kan ook. Dan kan het zijn dat je zelf wel wat ontvangt waarop je dan kan antwoorden of niet antwoorden.

Wel in mskes geval is dat altijd negatief uitgedraaid. Een plichtsbewust mske schreef altijd. En als ze dan later die personen terug zag hadden die niets gekregen, die brieven waren haast altijd verloren gegaan.

Nu in het internettijdperk is dat niet anders. Ze nam afscheid en zei dat ze wel zou mailen, ze vroeg mskes mailadres. Ze wisselden emailadressen uit. En nét op het laatste ogenblik zei ze dat mske maar moest mailen want ze was niet alle dagen in de mogelijkheid om haar mail te checken.

mske stond paf en dacht: “waarom ík altijd?”

Maar toch, ze nam het vodje papier en bekeek het priegelgeschrift en tikte dat in in haar mail. Ze kreeg volgende melding:

The following message to censuur@hotmail.com was undeliverable.
The reason for the problem:
5.1.0 – Unknown address error 550-‘Requested action not taken: mailbox unavailable’

En dat is nu eens echtig en techtig waar.

Previous

Van mijn voeten

Next

Tien mooie vriendschapsjaren

3 Comments

  1. bea

    Een fout adres, zo zijn ze er meteen vanf Pff, ik zou dan liever geen adresuitwisseling doen dat op die manier. Maar het kan ook aan het mss kattengeschrift liggen, dan is er nog hoop dat die persoon u eerst mailt….als je schoon geschreven hebt tenminste

  2. Hmm..eigenlijk..eigenlijk heb ik maar zélden ooit adressen uitgewisseld eerlijk gezegd! En de weinigen waarmee ik het deed, daar heb ik dan ook járen mee geschreven..maar ook dát verwatert hoor. Het is hetzelfde als al die vrienden terugvinden via facebook..je hebt misschien nog wát raakvlakken, maar het is niet voor niets dat je ooit uit elkaar groeide hè..vriendschappen gaan maar zelden hele levens mee denk ik.

  3. Het kan ook best zijn dat je een klein foutje tikt om undeliverable te zijn.Maar ik vind een verkeerd adres doorgeven gewoon onbeschoft zoals ook die mensen die kritiek spuien op je reactie en geen adres nalaten of een verkeerd adres .

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén