Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Gif in de staart

Het is of was misschien niet erg duidelijk, maar 2016 was niet mijn vrolijkste jaar.

Dat bepaalde zaken ineens klaar en duidelijk werden vond ik maar niks. Maar beter dat inzien dan tegen beter weten in verder aan te modderen.

Er kwam een besef dat ik het werk, hoe graag ik het ook deed, ook enkel als dusdanig moet bekijken, alle onzin en grote woorden ten spijt.

Ik liep op de grens van een burn-out – dat geloof ik liever dan te zeggen dat ik er een heb.

De dokter noemde het alleszins niet zo, hij verwees me naar een psycholoog zodat ik zou leren hoe ik met de situatie moest omgaan, maar ik heb al zoveel andere katten te geselen gehad waarbij mijn motto altijd was: “niet aan toegeven”.

Ik hield me sterk!

Dat hoeft nu niet meer. Ah neen, we hebben hier te maken met een nieuw begin. We hebben de pagina omgedraaid. Ironisch niet? Net alsof je zelfs in een boek op elke bladzijde een ander verhaal zou vinden.

En dat gif in de staart dat ervoor zorgde dat ik heel even heb gedacht het bijltje erbij neer te gooien en de pc tegen de muur te keilen?

Ik startte mijn laptop op en kreeg de melding: “kritieke fout: startmenu werkt niet”. Mijn browser was ineens mijn standaardbrowser niet meer. Word lag zo dwars als de treinbils. De knoppekes op mijn taakbalk speelden een welles/nietes om pinnekeshaar van te krijgen.

Ik had echt zin om alles af te sluiten, mezelf incluis. Je weet wel, lekker vluchten in fantasie.

Maar ineens herinnerde ik het me. Dàt, dat had ik ooit al eens geschreven. Maar hoe loste ik het op? Gelukkig herinnerde ik me dat ook nog halvelings, want de oplossingen die ze op internet geven? Noppes hoor! Niet met mijn laptop! Die maakt zijn eigen problemen wel, eigen oplossingen inbegrepen.

Het was deze keer dan ook iets sneller weer in orde dan indertijd.

Al bij al begin ik nogal positief aan 2017. We gaan werk maken van de afwerking van ons huis. Ooit dacht ik: “ik leef niet voor een hoop stenen”.

Nu denk ik dat ik het ook anders kan bekijken: samen iets maken dat wij mooi vinden en daar samen mee bezig zijn.

  Misschien komt de oude creativiteit wel terug.
  Misschien komt er meer energie vrij door er te gebruiken.

Previous

Nieuwjaar 2017

Next

Het complot

2 Comments

 1. Werken voor je stenen kan zo heilzaam zijn. Ik hoop dat je het mag ondervinden.

  • ms

   Oeps! Foutje van de firma. Ik had gezegd: “ik leef niet voor een hoop stenen”. Voor gewerkt heb ik namelijk wel.

   Bovendien hadden mijn ex en ik een huis zo goed als in orde gezet en toen gingen we verhuizen en dat huis waren we ook al volop in bezig toen de scheiding kwam.

   Zodoende had ik er even genoeg van. Maar we gaan weer aan de slag.

   Ik ga het wel even aanpassen in mijn logje ook.

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d