Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Herfst

Sedert ze over die opwarming van de aarde begonnen, waren de zomers koeler en de lentes en herfsten waren warm, soms zeer warm. Het is nu toch al een paar jaar dat september een zeer zomerse maand is in tegenstelling tot lang geleden.

Dit jaar vindt mske dat de herst wel degelijk zijn trein niet gemist heeft en blijkbaar zinnens is van eens goed uit te pakken.

Kille ochtenden zodat ze hier al een paar keer een briket in het duvelke gesmeten hebben om de kilte te breken. De geur van het vuur en ook de geur buiten. Alles wijst op de herfst.

Soms denkt mske dat de aarde niet zozeer opwarmt maar wel dat de seizoenen verschuiven. Maar dan denkt ze weer aan sommige jaren van lang geleden dat ze ook met haar sweater moest gaan werken in de zomer omdat het zo een killige natte zomer was.

En de winters? Hoeveel winters heeft ze niet gesnakt naar sneeuw? En er waren de winters dat er wel sneeuw was, maar dan net op een moment dat het niet moest. Zoals toen mske moest bevallen van Zus. Toen moesten va en Ex alle dagen de uitrit van de garage vrijmaken want die lag aan de achterzijde van de tuin en gaf uit op een doodlopend wegeltje. Die sneeuw heeft de ganse week dat mske in het moederhuis was gelonkt en geroepen en toen ze naar huis ging was hij weg.

Veel uitleg om te zeggen dat de herfst daar is. Als ze hier nog een briket op dat vuur willen gooien, ga ik nog wat bij ’t duvelke liggen.

Previous

Spa Reine het zuiverende water

Next

Boe-oe-oe

2 Comments

 1. onbegrijpelijke

  Hey,
  ik schreef net een blog aan de hand van dat krantenartikel.Mijn bedoeling is daar om aan te tonen dat er vele verschillen zijn in autisme en dat meerdere mensen niet genoeg zijn voorgelicht ivm autisme en dat een vertekend beeld geeft aan velen.Ik hoop dat je er iets aan hebt
  Echt,lees dat boek eens dat ik erin voorstel.Een openbaring qua autisme!Trouwens bedankt om me iets te laten weten over dat krantenartikel.

 2. mske er is toch een degelijk verschil met vroeger.Dan had je nog hele periodes met gelijkaardig weer.Nu kan het één dag snikheet zijn en de andere dag mag je een paar pulls aan trekken!!
  En indian summers zijn er nog weinig.Dan kon je zo lekker in het avondzonnetje nog een beetje buiten genieten,probeer dat nu maar eens met 14 ° deze namiddag!! Hier brandt er een zibro kamin in de living om de kilte te verdrijven en om eerlijk te zijn om de mazout nog een beetje in de tank te laten!!
  Je lichaam krijgt de kans niet meer om zich aan de temperatuur aan de passen. Want bij langdurige kou of warmte past je lichaam zich toch wat aan .
  Tja we moeten het nemen zoals het komt en ik doe regelmatig een pull meer aan en er soms twee af,haha

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: