Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Op zijn paasbest

Vroeger was het zo dat je met pasen je zomerkleren aantrok. Of het nu warm of koud was, met pasen wisselde de garde-robe. Zo ook met allerheiligen, dan trok je je wintergoed aan. Ik ga er niet bijzetten “of het nu warm of koud was”, want mske heeft enkel herinneringen aan allerheiligens die vriezig koud waren.

Maar nu was het pasen. mske kijkt al lang niet meer naar een dag om van kledij te wisselen, maar naar het weer, dat vindt ze wat slimmer.

Maar vanmorgen stond ze toch in de kleerkast te kijken met vraagtekens rond haar oren. Het zinde haar niet om kleren aan te trekken waar ze in verdrinkt. Holle ruimtes kunnen dan wel leuk zijn, maar niet als ze daardoor extra knopen moet gaan leggen. De rokken die ze, ondertussen ook al enkele jaren geleden, kocht, gaan ook al zo goed als op haar heupen hangen.

Misschien was het tijd voor … ? En mske stapte in de broek die ze negen jaar geleden kocht en die ze maar enkele keren droeg. Oh zo! Die zat goed. Het feit dat het een driekwartsbroek is deerde mske niet. Oh ja! Ze leest ook wel de blogs waar ze soms dingen schrijven over “mensjes kijken” en kledij die “not done” is. Moest mske nu zeggen en zelfs denken dat zo een opinie over de kledijstijl van andere mensen hebben “not done” is, dan zou ze eigenlijk het zelfde doen. Ze zegt dat dus niet.

En al vindt mske nu ook een driekwartsbroek enkel mooi als er de gepaste botten onderzitten, toch voelde ze zich daarin op haar paasbest. Erger nog! Ze trok tegen de avond aan haar stapsokken en hoge stapschoenen aan en dacht: “dat ze denken wat ze willen” en voelde nog eens op de plaats waar geen holle ruimtes zaten.

Pas onderweg bedacht ze iets. Owee! Ze bedacht dat, als de zon scheen en de wind enig bruinsel op haar huid zou waaien, het maar een raar zicht zou zijn met zo een brede bruine band op elk van haar benen onder het kleed dat ze zich nog wil kopen voor Amke’s eerste communie.

Dat kleed moet nog wat wachten. mske is er nog niet met haar gewicht. Dan hebben we het niet over haar gedacht maar over haar bmi. En als ze bedenkt dat die broek van acht jaar geleden haar terug past, maar de bijpassende bloes niet, dan vraagt ze zich af of die in-de-weg-zitters eigenlijk wel zinnens zijn om terug in die bloes te geraken.

Slow hoopt heimelijk van niet, want die bloes heeft de verkeerde kleuren. Dat zegt hij. Nochtans heeft mske die ook maar één keer aangehad en dat uitgerekend op de dag dat ze Slow voor de eerste keer gezien heeft.

Previous

Beschermd: Een kwestie van nuance

Next

Nog een raadsel ontraadseld

15 Comments

 1. lag het toch niet aan die bloes hihi

 2. Ik heb ook dat probleem Mske,alle kleren vallen van me af,alles is te wijd en het enige is ook een 7/8 ste broek.Ik lap het aan mijn laars als ze zeggen “dat is eigenlijk niets voor u”ik draag ze met plezier en voel me er goed in

 3. bea

  Slow heeft zich indertijd toch niet laten verblinden door die bloes
  Pfff, aandoen waar je u goed in voelt, iedereen doet dat toch? En smaken verschillen, je kan daar blijven over mekkeren.

 4. bea

  oeioei…niet dat gij mekkert hoor

 5. ms

  @ Olive: natuurlijk niet. Maar hij noemt het nu wel dat ***/*** vod.

  @ Watervrouwtje: alleen doe ik het er om. In de broeken van nog vroeger geraak ik niet in. Waarschijnlijk nooit meer, want het bmi van een mens verandert met het ouder worden.

  @ Bea: hij heeft zich laten verblinden ONDANKS die bloes.

  Sjaans dat smaken verschillen, het zou nogal saai zijn moest iedereen hetzelfde aantrekken.

 6. Hahaha..nee hoor…die dingen die in die blouse in de weg blijven zitten, willen bij mij ook nóóit eens wat afvallen…rotdingen!! ( hoewel Slow die wellicht eerder opgevallen zijn dan de kléúren van je blouse…hahahaha!)
  Hey..die titel, da’s puur toeval hè, maar in deze tijd zat het er wel in dat er meerdere die uitdrukking zouden gebruiken hehe! Maakt toch helemaal niks uit..héél ander postje!

 7. heb jij nog de bloes van toen je slow leerde kennen? nuja misschien is dat zolang nog niet, ik weet helemaal niet hoelang jullie samenzijn

  met deze warme dagen draag ik een 3/4 broek of is het 7/8 ik weet het niet, maar niet met stapschoenen, wel stapsandalen .
  eigenlijk staat een gewone lange broek me beter, ik ben klein, en met zo’n kortere broek heb ik dus nog kortere benen, maarja, t is warm en je wil wat hé

  jou probleem van ongelijkmatig bruin worden (door kledingstukken) kan je oplossen met een zonnebank denk ik, al is dat veel onnatuurlijkerder bruin

 8. oja, soms krijg ik een feed van hier waarop staat beveiligd, is dat iets heel privé dan, geen probleem hoor
  maar k dacht dat ik iets verkeerd gedaan had met de feeds

 9. ms

  Negen jaar. Ik had toen net die broek met die bijpassende bloes gekocht.

  Die beveiligde? Ooit vertelde ik alles op het blog maar dat was in die tijd heel erg anoniem. Nu is dat zo anoniem niet meer. Dus om me niet beperkt te voelen in wat ik schrijf of niet schrijf en om geen ander anoniem blog te moeten aanmaken ben ik met die beveiliging begonnen.

 10. wat heb ik dan een geluk dat mijn man zich helemaal niets aan trekt van mijn vestimentair uiterlijk! Wellicht bevalt het hem altijd ,hahahaha!

  Mske ik snap nog altijd niet wat je bedoelt met het wachtwoord invullen en vastleggen dat af en toe terugkeert op je blog? Moeten wij iets invullen of is het een wachtwoord voor jezelf?

 11. Gettie

  Hoerahoera voor mske, zonder enige vorm van jaloersheid ben ik blij voor jou dat je terug in de tijd kunt qua kledingmaat! Proficiat!!!!!
  Ach, die bloes, ja die was destijds qua kleur wellicht de hype en in combinatie met de “draagster” heel geslaagd en natuurlijk viel Slow dan voor jou als geheel!
  Bruinsel?? eikes , toch geen zonnebank durf ik te hopen, rol dan je broek maar een beetje op zou ik zeggen.

 12. ms

  @ Magda: Slow bemoeit zich helemaal niet met wat ik aantrek. Hij heeft enkel iets (voor de grap) tegen bepaalde kleuren en laat nu net die bloes die kleuren hebben.

  Wat die beveiligde postjes betreft, ik heb het hoe en waarom uitgelegd toen ik er mee begon. Het heeft te zien met dingen die geschreven moeten worden maar niet gepubliceerd.

  @ Gettie: Yep, ik ben ook blij. Al stond het nu net al een pozeke stil, maar deze morgen was er terug af. Nog enkele kilokes en mijn bmi zal tevreden zijn.

 13. geen probleem mske, t is een soort gesloten dagboek, alle respect voor

 14. ik schreef het toen al dat ik er niets van begreep ,en nu begrijp ik het een beetje .

 15. Happy EASTER … ! You’ve got the ” blues… ”

  Ahaaaaaaaaa … )) !

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén