Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

Beste apparatuur

Ik had mijn fototoestel pas enkele maanden toen we een weekje Sunparks De Haan planden.

Eens daar probeerde ik vogels op foto vast te leggen. Probeerde, jawel. Ik zag wel dat het geen professionele foto’s waren, maar ik wist dat mijn fototoestel ook niet professioneel te noemen was. Soit, ik beleefde er plezier aan.

In het centrum van Natuurpunt zat een man met een groot kanon. We raakten aan de praat. Hij bekeek mijn fototoestel zo wat als ware het minderwaardig want die van hem … en die lens van hem, dat was pas je ware als het op vogelfotografie aankwam.

Ik betrapte me er op dat ik, telkens als ik die mannen met grote kanonnen zag lopen, mijn fototoestelletje wat liep te beschermen. Ik hield mijn arm er voor of ik hield het wat achter mijn rug. Dat was niet omdat ik mij er voor schaamde. Neen, dat was omdat ik er tegen ben dat iemand gaat verguizen waar ik plezier aan beleef.

Laatst sprak ik met collega F. die toch wel enige kennis van fotografie heeft. Hij lachte. Hij zei: “het enige goeie fototoestel is het toestel dat je bij je hebt”. Collega F. heeft werkelijk kennis van zaken.

Volgende keer als er nog ene met een groot kanon wat neerbuigend wil doen, ga ik niets zeggen over mogelijke overcompensatie voor een bepaalde lengte, maar ga ik gewoon neerbuigend terug doen en zeggen dat ik liever lichtvoetig door het fotografielandschap huppel -ahem- aangezien ik geen muilezel ben noch een muilezel heb. Oh zo.


Mistrás – Griekenland – 14-04-1973

Previous

Vroege lente

Next

Victorie!

10 Comments

 1. Sommige mannen showen met hun grote apparaten, andere hebben dat niet nodig 😉
  Ik heb een kleine compact Sony. Maar, houd ik mezelf voor, er zit een Carl Zeiss lens op.
  ??

  • ms

   Ik kocht mijn toestel bij een actie omdat het model zou worden aangepast met internet. Dat is handig, dan kan je de foto’s onmiddellijk op je laptop of je tablet bekijken. Dat werd zo vermeld om zeker te zijn dat ik goed wist dat er geen internet op zat.

   Handig? Alsof zeulen met een laptop of een tablet zo handig is. Mijn rugzak heeft wel een voorziening voor een laptop maar daar steekt mijn wandelregenjas in. Dat is handig.

   Ik heb ondertussen wel een tweede lens erbij. Querida had die tweedehands zien staan en vond het een mooie aanbieding (wat inderdaad zo was).

   En inderdaad, vroeger hadden we zo een compacte en dat ging ook goed.

 2. Sommigen kunnen niet eens werken met hun groot canon. Het hangt daar puur voor de show, als verlengstuk voor hun ego.

  • ms

   Ik ga wandelen en ik neem mee: mijn fototoestel. Sommige van die mannen (ik zeg niet allemaal) waggelen door de zwaarte van het kanon naar een vogelkijkhut en daar blijven ze.

   Het is een kwestie van voorkeuren, denk ik.

 3. Wijze man, die F. Zo is het. Ik erger mij dood als die zogezegde kenners niet alleen commentaar leveren maar op een onbewaakt moment mijn toestel eens goed zullen afstellen waarna al mijn foto’s daarna op niets meer trekken. Grrr. Ik had ooit eens een goedkope videocamera, prima voor familiefilmpjes. Ik filmde het communiefeest van zoonlief, moest de camera eventjes aan de kant leggen voor gastvrouw-activiteiten. Een onverlaat zou het overnemen, de camera eens juist instellen. We hebben (mijn) twee minuten film, daarna allemaal wazig…Nog eens: gggggrrrrrrrrr Maar ja, mannen hebben daar altijd meer verstand van 🙁

  • ms

   Toestel afstellen? Afblijven! Ik leer nog elke dag bij. Vandaar die studie van de maan.

   Maar een ander moet dat niet gaan afstellen. Het is om te huilen als je zoiets overkomt.

 4. Ook met de beste apparatuur weet ik geen fatsoenlijke foto te maken.

  Zonnige groet,

Wat denkte daarvan?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

%d bloggers liken dit: