Wizzewasjes

Het is niet omdat het mag … dat het moet!

De opbouw

Er was het krampje in mijn dijbeen bij het zwemmen na de winterstop.

Ik trapte op mijn adem bij het wandelen na de winterpauze.

Er was Baskuul die roloogde … allee dat zou hij gedaan hebben mocht ik er op zijn gaan staan, maar dat heb ik niet geriskeerd.

Hoog tijd om er terug in te vliegen en ik bouwde een nieuw schema op: driemaal per week zwemmen, driemaal per week wandelen, behalve de dagen dat we op uitstap gaan.

En telkens we gaan wandelen doen we er één kilometer bij. Al hielden we er ons al niet aan. Neen. Gisteren na onze ochtendwandeling en het middagmaal lachte het zonneke zo uitbundig dat we gaan meelachen zijn en we er nog een tweede toerke bij hebben gedaan.

En dan heb ik het binnenhuisveloke nog niet van stal gehaald na de winterluiheid.

Previous

De limiet

Next

Kinderen baas

13 Comments

 1. Goede voornemens. Nu hopen dat je het vol houdt.

 2. Veel plannen lees ik, maar nu de uitvoering niet vergeten 😉 Ik zwem twee keer per week een uur baantjes en af en toe aan de kant hangen kletsen, dat moet ook kunnen natuurlijk . Ik wens je een fijne woensdag toe.

 3. De opbouw voor de afbouw… van de ronde vormen 😉 Succes ermee!

 4. Hulde, zoveel goed voornemens! Al deed je de helft, dan vind ik het nog veel.

  • ms

   Ik doe niet echt aan goede voornemens. Als ik zeg dat ik iets ga doen, dan doe ik het ook. Daarom dat ik ook zeg dat uitstapdagen niet meetellen.

 5. Kniepertie

  Vraagje: hoeveel kilometers loop je dan zo aan het eind van de zomer als je iedere wandeling een extra kilometer toevoegt?
  Overigens vind ik je streven wel bloedfanatiek, hulde!

  • ms

   Eens we aan 20 à 25 zitten is het geen opbouw meer, maar onderhoud.

   Niet dat we dat alle dagen gaan doen, maar het is wel zo dat het hier relatief gemakkelijk stappen is tussen de boomgaarden. En als je vlak zo een 20km aankan is dat mooi meegenomen voor heuvelachtig gebied.

 6. elsjeveth

  Ah mooi streven! En met de komende goed weerberichten gaat het jullie zeker lukken

  • ms

   Zeer zeker. Het lukt andere jaren ook. Maar ik vrees dat dat niet zal blijven duren. Telkens bij het begin van de lente zeggen wij dat we de winter ook verder gaan wandelen en dat we tijdens schoolvakanties ook gaan blijven zwemmen.

   Helaas …

   • elsjeveth

    Je hebt in ieder geval de intentie 🤪

    • ms

     We zijn pas in het begin van januari stil gevallen, met een paar wandelingen in januari en februari. Dus zó lang was het niet, maar het is niet goed. En er waren toen ook nog die rugperikelen van Luc.

     Gedane zaken nemen geen keer, dus nu maar weer wat extra opbouwen.

Wat denkte daarvan?

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén